2018 m. lapkričio 20 d., antradienis

Kaip aš sūdau lašišą

Dalinuosi receptu pagal kurį gaminu sūdytą lašišą. Šiaip gaminti tai nėra ką, nes tereikia užbarstyt cukraus ir druskos mišinį ant žalios žuvies gabaliuko ir palaukti mažiausiai per naktį. Pagal kainą, gaminta namuose sūdyta lašiša, tikrai bus pigiau.

  • 250 g lašišos filė gabaliuko,
  • 25 g druskos,
  • 20 g cukraus.

Pirmiausią lašišą reikia nuplauti, nusausinti. Cukrų ir druską sumaišyti. Į indo (naudoju su dangteliu) dugną užbarstyti truputį cukraus ir druskos mišinio, dėti žuvį (odele žemyn) ir ant viršaus paskleisti likusį mišinį. Uždengti  ir įdėti į šaldytuvą parai. Po to žuvį nuplauti, nusausinti ir jau galima pjaustyti ir vartoti.

Man labai skanu pagardinti krapais ir citrinos sultimis ir valgyti uždėjus ant juodos duonos.

Šventei gaminau įmantresnį variantą - spalvotą lašišą su medaus – garstyčių ir burokėlių - krienų padažais. Spalva atsiranda nuo kelių sutarkuotų žalių burokėlių, kuriuos sūdant uždėjau ant žuvies užbarsčius cukraus ir druskos mišinio.

Medaus–garstyčių padažui reikėjo:
  • 1 šaukšto medaus,
  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių,
  • 0,5 apelsino sulčių,
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
  • krapų, druskos.



Burokėlių-krienų padažui reikėjo:
  • 2 šaukštelių krienų,
  • 1 žalio sutarkuoto burokėlio,
  • 2 šaukštelių majonezo.

 


Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą