Dalinuosi receptu pagal kurį gaminu sūdytą lašišą. Šiaip gaminti tai nėra
ką, nes tereikia užbarstyt cukraus ir druskos mišinį ant žalios žuvies
gabaliuko ir palaukti mažiausiai per naktį. Pagal kainą, gaminta namuose sūdyta
lašiša, tikrai bus pigiau.
- 250 g lašišos filė gabaliuko,
- 25 g druskos,
- 20 g cukraus.
Pirmiausią lašišą reikia nuplauti, nusausinti. Cukrų ir druską sumaišyti. Į
indo (naudoju su dangteliu) dugną užbarstyti truputį cukraus ir druskos
mišinio, dėti žuvį (odele žemyn) ir ant viršaus paskleisti likusį mišinį.
Uždengti ir įdėti į šaldytuvą parai. Po to žuvį nuplauti, nusausinti
ir jau galima pjaustyti ir vartoti.
Man
labai skanu pagardinti krapais ir citrinos sultimis ir valgyti uždėjus ant
juodos duonos.
Šventei
gaminau įmantresnį variantą - spalvotą lašišą su medaus – garstyčių ir
burokėlių - krienų padažais. Spalva atsiranda nuo kelių sutarkuotų žalių
burokėlių, kuriuos sūdant uždėjau ant žuvies užbarsčius cukraus ir druskos
mišinio.
Medaus–garstyčių padažui
reikėjo:
- 1 šaukšto medaus,
- 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių,
- 0,5 apelsino sulčių,
- 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
- krapų, druskos.
Burokėlių-krienų padažui
reikėjo:
- 2 šaukštelių krienų,
- 1 žalio sutarkuoto burokėlio,
- 2 šaukštelių majonezo.
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą