2018 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Lankome Lenkiją. Veličkos druskų kasyklos

3 DIENA:
Sočiai papusryčiaujame ir vykstame į Veličkos druskų kasyklas, tai visame pasaulyje žinomas turistinis objektas, kurį tikrai verta aplankyti. Ekskursijos maršrutas apie 3 km. ilgio, trunkantis apie 2 valandas. Mūsų grupė ėjo su gide (rusų kalba). Kad gerai girdėtume visą pasakojimą, gavome visi po ausinuką ir pirmyn. Tiesa, reikia neatsilikti nuo gidės, nes jei esi per toli, ausinukas tiesiog išsijungia arba girdisi tik šnypštimas.


Visos lankytojams skirtos šachtos yra sausos ir jose nėra šalta, tik kur nekur pūsteli didelis skersvėjis, bet man, tai tik išsigelbėjimas, nes rodos gauni gerą dozę deguonies :D.


Seniausios medinės sutvirtinimo sienos apaugusios druskų sluoksniu. 


Ekskursijos pradžioje leidomės mediniais laipteliais į 135 m. gylį. Leidžiantis stačiais, suktais laiptais pradeda svaigti galva. Gal ne visiems, tačiau mano trijulei taip. Dukrai net bloga pradėjo darytis, o man su mažuoju tiesiog, lyg oro stygius būtų, bet nežymus. Toliau ėjome dideliais kolidoriais vis patekdami į sales, kuriose buvo eksponuojami įvairūs druskų gavimo mechanizmai, paminklai, druskų figūrų ekspozicijos (druskinių figūrų ekspozicijose susipažinome su šachtos ir druskos kasybos istorija), gamtos sukurti druskiniai ežerėliai. 








Ir mažasis gavo padirbėti ;)





Taip pat patekome į garsiąją Kingos bažnyčią, kurioje pamatėme iš druskų išskaptuotus paveikslus, didelį šviestuvą, kuris taip pat pagamintas iš druskos, altorių, kuriame įdėtas Šv. popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo kraujo lašas. 






Ekskursiją baigėme suvenyrų parduotuvėje. Suvenyrų čia nepirkome, nes buvo pasakyta, kad lauke viskas daug pigiau, tačiau tas taupumas pavedė. Kadangi lauke oras ne iš gražiausių, tai ir pardavėjų vos vienas kitas. Aš renku aplankytų vietų magnetukus, tai jį ir nusipirkau. Tačiau, kas norėjo nusipirkti išgirtųjų druskų, tas liko ....  Tiesa, iš požemių kilti suktais laiptukais nereikia, pakilimas į viršų – liftais, kuriuose telpa iki 9 žmonių. Tad mus kaip silkutes sukišo į tą liftą, nei pajudėti, nei pakvėpuoti, ir pakilom į dienos šviesą. Atsidarant durims, reik dar labiau susispausti.

Ekskursija labai patiko, tikrai verta apsilankyti. 

Visi į autobusą ir kelelis tolimas link Lietuvos!

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą