2018 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Drėgnas obuolių pyragas


Jau kuris laikas, interneto platybėse, sklando šis receptas. Jis įvardijamas, kaip vienas skaniausių, kada nors ragautų obuolių pyragų. Kadangi esu mėgėja kepti įvairius pyragus, o dar plius ruduo ir obuolių metas, tad kaip nesusigundysi neišmėginus 😉 .



Šio pyrago tešlai reikėjo:
  • 800 g. obuolių (jau nuluptų ir išimtom sėklytėm),
  • 3 vnt. kiaušinių,
  • 150 g. miltų,
  • 120 g. cukraus (kitą kartą dėčiau perpus mažiau),
  • 100 ml pieno,
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 2 a.š kepimo miltelių,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1 a.š vanilinio cukraus.


Pyrago viršui:
  • 75 g. cukraus,
  • 1 vnt. kiaušinių,
  • 50 g. sviesto.

Gaminimo eiga.
Cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius išplakiau iki putų. Subėriau persijotus miltus, kepimo miltelius, druską ir viską išmaišiau mediniu šaukštu. Supyliau pieną, aliejų, ir dar kartą gerai išmaišiau. Tada nuluptus, išpjautais sėklalizdžiais obuolius supjausčiusi skiltelėmis, įmaišiau į tešlą.
Silikoninę kepimo formą patepiau sviestu, supyliau tešlą. Kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. 

Kol pyragas kepė, pasiruošiau užpilą viršui. Sviestą ištirpinau, truputį atvėsinau ir išmaišiau su cukrumi bei kiaušiniu. Supyliau ant pyrago ir dar pakepiau apie 15 minučių.
Iškepusį palikau pravėsti formoje. Iš formos išėmiau, tik jau labai gerai pravėsusį.

Skanaus! 😉



Man šis pyragas pasirodė žymiai per saldus, tad kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Kadangi niekur nemačiau, kaip pas kitas kepėjas atrodo šis pyragas perpjautas, tad negaliu numanyti ar jis turi būti toks šlapias, kaip gavosi pas mane. Nepasakyčiau, kad tai pats skaniausias, mano kada nors ragautas pyragas. Bet valgyti tikrai galima, o ir svečius pavaišinti tikrai nebūtų gėda.

Už receptą ačiū -> Andželikai.

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą