2018 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Lekiam Lietuvos keliais. Marvelės upės slėnis ir kaskados


Kartais iš ties FB yra naudingas. Kad ir šį kartą, tiesiog gavau priminimą, kad kažkada draugė pasidalino nuoroda apie Marvelės upės slėnį ir kaskadas. Pamatytas nuostabus vaizdas dar kartą  priminė norą ten nuvykti. Ir taip, galima sakyti neplanuotai, na iš ties planuotai, bet tikrai ne šiai dienai ... Sėdam su bendraminte drauge į automobilį, susisodiname vaikus ir pirmyn! Pora valandyčių kelio ir mes jau čia. 




Radau informacijos, kad šis vaizdingas slėnis anksčiau buvo paverstas šiukšlynu. Slėnio tvarkymo talkos pradėtos 2004 m., išvežant sunkvežimius padangų ir kitų šiukšlių. O  2012 m. rudenį buvo baigtas tvarkyti ir atidarytas lankymui Marvelės upės slėnis, skiriantis Kauno miesto Aleksoto ir rajono Ringaudų seniūnijas Esantis Julijanavos gatvės ir kelio 1903 Akademija – I Kauno fortas sandūroje. Aleksoto vietos bendruomenės rūpesčiu sutvarkius upės slėnį, atsirado galimybė patekti prie šių  įspūdingų kaskadų. Tam tikslui buvo įrengta minimali rekreacinė įranga lankytojams: betoniniai laiptai, tiltelis per Marvelės upelį, informacinis stendas. Taip pat yra nedidelė stovėjimo aikštelė.  O šiuo metu ten lyg vėl vyksta kažkokie darbai. 

Kaip visada, aš nebūčiau aš, jei kur nors neužsilipčiau. Niekaip neišaugu iš to ;). O čia lipti buvo labai slidu, galėtų būti ir koks įspėjamasis ženklas, nes tikrai ne visi susiproti, kad čia gali būti taip slidu. Vien jau mums ten būnant, esam dviejų griuvimų liūdininkai.. Ir čia ateinat sutikome einančią porelę, mergina šlubčiojo, tai nuspėjom, kad taipogi nesmagiai slystelėjo.






Labai smagu, kad tvarkomos ir prižiūrimos tokios gražios vietos. Ko nepasakyčiau apie kai kuriuos dvarus .. Jie nežinia kokiais tikslais išsiperkami ir paliekami likimo valiai :( . Lekiam apžiūrėti Ukmergės dvarus. ;)

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą