Nuostabus patiekalas, ne tik vaizdu, bet ir skoniu.
Juo galit nustebinti savo svečius ir kitų akyse prisidėti sau didelį pliusą,
kulinarijos srityje :D
Reikės:
- Tešlai
- 230 ml pieno,
- 20-30 g šviežių mielių,
- 1 v.š.cukraus,
- 1 kiaušinio,
- ~550g miltų (juos dėti palaipsniui, iki reikiamos konsistencijos),
- 1/2 a.š druskos.
- 1-2 v.š. tirpinto sviesto.
Įdarui:
- 4 žuvų filė (jūsų turimos ar mėgstamos),
- Morkų, svogūno, druskos, pipirų, aliejaus.
Pašildytame piene (30C) ištirpiname mieles, sudedame
cukrų, druską, kiaušinį. Viską gerai permaišome ir porcijomis sijojame miltus.
Minkome iki kol išgausime norimos konsistencijos tešlą. Į minkymo pabaigą
supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską atsargiai išminkome. Sudedam tešlą
į indą ir leidžiame jai pakilti, apie 2-2,5 h. Kad tešlos viršus neapdžiūtų jos
viršų sutepame riebalais, ar apibarstom miltais. Galima uždengti skepetaite ar
aptraukti indą maistine plėvelę. Po 2-2,5 h tešlą vėl išminkome ir dar
paliekame 40-50 min. Po to galime gaminti mūsų patiekalą.
Tuo tarpu kol kyla tešla, galime pasigaminti įdarą ir
užsimarinuoti filė.
Pasigaminame marinatą: truputi alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių. Juo apipilame filė ir
paliekame keliolika minučių marinuotis.
Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morkas,
susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje. Druskos, pipirų, prieskonių
dedame pagal kiekvieno skonį.
Štai ir pradėsime darbus...
Tešlą daliname į 4 dalis. Imame vieną dalį tešlos,
iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.
Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles. Taip, kad
galima būtų daryti pynimą eglute. Ant filė dedame mūsų pasigamintą morkų įdarą.
Ir iš pradžių skersai viena kitos sulenkiame tešlos
gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to, pynimo būdu, vieną paskui kitą
lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą.
Taip suformuojame visas žuvis. Ir dedame į kepimo
popieriumi išklotą skardą.
Mūsų tešlos žuvytes sutepame kiaušinio tryniu ir dar
paliekam pastovėti 10-15 min. Po to, šauname į jau įkaitinta 180 °C orkaitę
ir kepame ~40 min.
Tas pat variantas tik iš pirktinės sluoksniuotos
bemielės tešlos.
Skanaus!
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą