2018 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Žuvis tešloje


Nuostabus patiekalas, ne tik vaizdu, bet ir skoniu. Juo galit nustebinti savo svečius ir kitų akyse prisidėti sau didelį pliusą, kulinarijos srityje :D




Reikės:
  • Tešlai
  • 230 ml pieno,
  • 20-30 g šviežių mielių,
  • 1 v.š.cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • ~550g miltų (juos dėti palaipsniui, iki reikiamos konsistencijos),
  • 1/2 a.š druskos.
  • 1-2 v.š. tirpinto sviesto.


Įdarui:
  • 4 žuvų  filė (jūsų turimos ar mėgstamos),
  • Morkų, svogūno, druskos, pipirų, aliejaus.


Pašildytame piene (30C) ištirpiname mieles, sudedame cukrų, druską, kiaušinį. Viską gerai permaišome ir porcijomis sijojame miltus. Minkome iki kol išgausime norimos konsistencijos tešlą. Į minkymo pabaigą  supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską atsargiai išminkome. Sudedam tešlą į indą ir leidžiame jai pakilti, apie 2-2,5 h. Kad tešlos viršus neapdžiūtų jos viršų sutepame riebalais, ar apibarstom miltais. Galima uždengti skepetaite ar aptraukti indą maistine plėvelę. Po 2-2,5 h tešlą vėl išminkome ir dar paliekame 40-50 min. Po to galime gaminti mūsų patiekalą.
Tuo tarpu kol kyla tešla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė.

Pasigaminame marinatą: truputi alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.

Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje. Druskos, pipirų, prieskonių dedame pagal kiekvieno skonį.

Štai ir pradėsime darbus...
Tešlą daliname į 4 dalis. Imame vieną dalį tešlos, iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.  


Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles. Taip, kad galima būtų daryti pynimą eglute. Ant filė dedame mūsų pasigamintą morkų įdarą.



Ir iš pradžių skersai viena kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to, pynimo būdu, vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą.



Taip suformuojame visas žuvis. Ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.


Mūsų tešlos žuvytes sutepame kiaušinio tryniu ir dar paliekam pastovėti 10-15 min. Po to, šauname į jau įkaitinta 180 °C orkaitę ir  kepame ~40 min.


Tas pat variantas tik iš pirktinės sluoksniuotos bemielės tešlos.



Skanaus!


Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą