- Miltų 250g.,
- 1a.š. sausų mielių,
- sviesto 20g.,
- pieno 200ml.,
- 1 v.š. cukraus,
- 1 v.š. medaus,
- 1/2 a.š druskos,
- aguonų,sezamo ar riešutų.
Miltus sijojame kartu su sausomis mielėmis. Šildome
pieną su sviestu, cukrumi, medumi, druska iki ištirps. Atšaldome iki 35-40° ir
pilame ant sijotų miltų. Minkome tešlą. Kildiname apie 1 val.
Iškilusią tešlą daliname lygiomis dalimis
ir kočiojame po 3 juosteles. Supinam kaseles, sulenkiame ir suklijuojame
formuodami kiaušiniui vainikėlį.
Tepame
kiaušinio tryniu, barstome aguonomis, sezamu ar riešutais.
Kiaušinius
išplauname ir nusausiname (nevirtus). Vyniojame į foliją.
Dedame
į vainikėlio vidurį.
Šauname
į įkaitinta iki 150°C orkaitę. Kepame 30 min.
Tada
išimame kiaušinius su folija ir leidžiam dar ~10 min pakepti vainikėlių vidui.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą