Mėgstu
šiuos skanėstus, nes yra lengvai bei greitai pagaminami ir drįstu sakyti, kad
sveiki. O dar galiu paslėpti kai kuriuos produktus, kuriuos ne taip dažnai
naudojame, mūsų atveju tai pvz. chia sėklos ar linų sėmenys, jų įdedu po kokį
šaukštą.
Kiekius imu "iš
akies", svarbiausia, kad viskas suliptų.
Taigi, į dubenį sudedu
norimų riešutų, džiovintų uogų, sėklų. Viską sumaišau su vandens vonelėje
ištirpintu šokoladu (naudoju juodąjį virš 50 proc. kakavos masės). Svarbu
šokolado nesudeginti, o išjungti ugnį ankščiau, kad jis pats
ištirptų. Tereikia gautą masę sukrėsti ant kepimo popieriumi išklotos
skardos. Palieku nakčiai šaldytuve arba kol sustings šokoladas ir supjaustau
norimo dydžio gabaliukais.
Paskutinį
kartą gaminant naudojau silikonines keksiukų formeles ir likau labai
patenkinta, išsiėmė labai lengvai, nereikėjo pjaustyti.
P.S. Nuotraukos darytos
kelių skirtingų kartų, tad matote, kaip skirtingai gali atrodyti. Galima
panaudoti dovanai ir saldaus stalo paįvairinimui.
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą