2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Batų dėžučių panaudojimas

Ar jūsų nevargina gilios lentynos? Atrodo susitvarkai, viską patogiai susidedi, nespėji apsisukti, o viskas jau susivėlę, nes kažkam kažką reikėjo rasti lentynos gilumoje. Kai pagaliau prisiruoši vėl jas sutvarkyti, toje pačioje lentynos gilumoje atrandi krūvą iš galiojimo išėjusių produktų ar priemonių, kurių visur ieškojai, bet niekur neradai…

Aš nesu iš tvarkingųjų, tad toks chaosas mano lentynose savaime suprantamas. Jei tingiu tvarkytis, tai nereiškia, kad nemėgstu tvarkos. Prisižiūrėjau daugybę video apie daiktų laikymą, specialiai ieškojau, nes norėjau rasti būdą nesuversti namų. Bežiūrėdama rekomendacijas, pastebėjau (tiksliau ji buvo pabrėžta) tendenciją, kad svarbu jog viskas turėtų savo vietą ir būtų lengvai pasiekiama. Panašu, kad kuo smulkiau sugrupuoti daiktai, tuo didesnė tikimybė, kad panaudoti jie grįš į savo “namus”.



Man visada buvo gaila išmesti sveikas batų dėžutes ir štai radau būdą, kaip galėčiau jas panaudoti, nepaisant batų laikymo jose ar sandėliavimo. Jos tiksliai, savo ilgiu, telpa į lentynas per jų gylį. Galiu sudėti kruopas, makaronus, katės maistą, prieskonius ir kas tik šauna į galvą. Kažko ieškant, ištraukusi dėžutę,  visada matau visus galimus pasirinkimus ir nieko nesuvertus juos galiu gražinti atgal į lentyną. Panašiai galima panaudoti net ir dovanų maišelius (viename jų laikau saldžius užkandžius). Tiesa, jie neišnaudoja viso lentynos gylio, palieka vietos prieš arba už savęs.



Batų dėžutes, taip pat, galima panaudoti ir stalčių perskyrimui, kad smulkūs daiktai arba drabužiai nesusimaišytų tarpusavyje. Jau ilgą laiką taip laikau savo apatinius ir kojines. Net jei ir susivelia pačioje dėžutėje, netenka ieškoti tarp kito tipo drabužių. taip išvengiamas laiko švaistymas paieškoms ir tvarkymui. 



Svarbiausia, kad kiekvienas daiktas turėtų savo “namus”.

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą