Ruošiant šventinį stalą mėgstu gaminti užtepėles, jas galima gaminti dieną prieš, o prieš renkantis svečiams tik užtepti ant skrebučio, batono. Šį kartą saulėgrąžų ir džiovintų pomidorų užtepėlė.
- 1 stiklinės saulėgrąžų sėklų,
- 6 gabalėlių džiovintų pomidorų aliejuje,
- 1 česnako skiltelė,
- šviežių petražolių,
- 2-3 valg. šaukštų citrinų sulčių,
- druskos.
Saulėgrąžas reikia pamirkyti vandenyje (galima per naktį), nukošti. Šiek tiek pasmulkintus petražolių lapelius ir džiovintus pomidorus dėti su likusiais produktais ir sutrinti trintuvu iki vienalytės masės. Jeigu masė išeina pernelyg tiršta, šiek tiek praskiesti vandeniu.
Skanaus!
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą