Kiaušinių baltymus su
žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų, suberti cukrų, o kai jau
baigiama plakti (nebesijaučia cukraus kristalų) - įdėti šaukštelį krakmolo ir
vyno acto. Masę atsargiai sukrėsti ant popieriumi išklotos skardos arba į
silikoninę formą. Pradžioje kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8
minutes, po to sumažinti iki 130 laipsnių ir morengą džiovinti apie 50 minučių.
Po to praverti dureles ir dar 15-20 minučių kepinį palikti mėgautis šiluma.
Jau išdžiuvusį morengą
palikti atvėsti orkaitėje. Po to atsargiai nukelti nuo skardos ar išimti iš
formos.
Ant jo dedame iki
standumo išplaktą grietinėlę su truputuku cukraus. Puošiame braškėmis ar
kitomis uogomis.
- 6 kiaušinių baltymai
- žiupsnelis druskos
- 300 gr smulkaus cukraus
- 1 a.š. kukurūzų ar bulvių krakmolo
- 1 a.š. vyno acto
- 400 gr grietinėlės /+ 2/3 š. cukraus/
- braškių ar kitų uogų pagal norus
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą