2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Pavlova

Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų, suberti cukrų, o kai jau baigiama plakti (nebesijaučia cukraus kristalų) - įdėti šaukštelį krakmolo ir vyno acto. Masę atsargiai sukrėsti ant popieriumi išklotos skardos arba į silikoninę formą. Pradžioje kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, po to sumažinti iki 130 laipsnių ir morengą džiovinti apie 50 minučių. Po to praverti dureles ir dar 15-20 minučių kepinį palikti mėgautis šiluma.
Jau išdžiuvusį morengą palikti atvėsti orkaitėje. Po to atsargiai nukelti nuo skardos ar išimti iš formos.

Ant jo dedame iki standumo išplaktą grietinėlę su truputuku cukraus. Puošiame braškėmis ar kitomis uogomis.



  • 6 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis druskos
  • 300 gr smulkaus cukraus
  • 1 a.š. kukurūzų ar bulvių krakmolo
  • 1 a.š. vyno acto
  • 400 gr grietinėlės /+ 2/3 š. cukraus/
  • braškių ar kitų uogų pagal norus


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą