2016 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Gimdyvės krepšys. Ką reikia pasiimti su savimi į gimdymo namus?



Nenumaldomai artėja diena, kai pagaliau savo rankose galėsiu laikyti taip lauktą kūdikėlį. Vienas svarbesnių darbelių, prieš keliaujant gimdyti į pasirinktą ligoninę, tai susiruošti gimdyvės krepšelį. Aišku, lydintis asmuo galėtų nuolatos lakstyti pirmyn atgal, vos tik ko pritrūkus. Greičiausiai taip ir bus. Tačiau norisi, kad vyras kuo daugiau laiko praleistų šalia. Tad reikia susirinkti bent jau tai, ko neišvengiamai prireiks.
Įvairiausius sąrašus, ką reikėtų turėti su savimi, galima rasti pasinaudojus internetu. Paskaitose, apie gimdymą ir naujagimio priežiūrą, taip pat pamini, ką svarbiausia turėti vykstant į ligoninę gimdyti. Manau kiekviena galime prisitaikyti.
Kaip turi atrodyti gimdyvės krepšelis? 
Pirmas, ir tikriausiais būtiniausias, dalykas, kurį reikia turėti su savimi tai, žinoma - rankinė. Rankinė, kurioje jau seniai turi mėtytis gimdyvės kortelė, piniginė su asmens tapatybės dokumentu bei pinigais netikėtoms išlaidoms. Ligonėje teks praleisti mažiausiai tris dienas. Tad, išskubant iš namų, reiktų nepamiršti įsimesti ir telefoną su įkrovikliu. Jei telefono nuotraukom daryti neužtenka, žinoma būtų gerai pasiimti ir foto/video kamerą.
Tačiau vien rankinės tikrai neužteks. Aš, atsižvelgusi į rekomendacijas, pradžioje buvau pasiruošiau dvi kuprines - vieną sau ir vieną kūdikėliui. Kodėl? Juk, dėl įvairiausių priežasčių, gali tekti apsilankyti ar pagulėti ligoninėje ir prieš gimdymo datą. Likus dviem savaitėm iki termino, dviejų puspilnių kuprinių turinį sutalpinau į vieną didesnę.
    Sau pasiimsiu atgyvenusią suknutę, kuri po to keliaus tiesiai į šiukšlių dėžę, ir lengvai valomas šlepetes gimdymui, kurias taip pat nebūtų gaila išmesti. Po gimdymo turėtų labai troškinti, tad iš anksto reiktų pasirūpinti dideliu kiekiu vandens. Vandeniu planuoju rūpintis pakeliui į ligoninę, viliuosi pavyks...
Tikrai reikės turėti naktinius, patogiausia turėtų būti su sagutėmis ties krūtine (pritaikytus maitinančioms), tikiuosi išlaikyti tas pačias šlepetes (jei ir ne - ne bėda, juk vasara, greičiausiai būsiu su basutėmis) ir, žinoma, apatinius - liemenėlę pritaikytą maitinančioms ir nusipirkau specialias daugkartines kelnaites skirtas periodui po gimdymo. Assorti parduotuvėje radau ir sauskelnių, įklotų, paketų bei apsauginių paklotų rinkinį skirtą moterims po gimdymo - sprendimas sumažinęs “galvos skausmą” dėl to, ko ir kiek reikia pasiimti. Kiekvienai moteriai šių dalykų poreikis skirtingas, tad stengiausi neapsikrauti, jei ko ir pritrūks, visada bus galima išsiųsti vyrą, kad papildyti atsargas…
    Higiena, šiais laikais, esminis žmogaus poreikis, tad, kartu su aukščiau minėtomis priemonėmis, be jokių svarstymų į kuprinę nukeliavo vienas didesnis, vienas mažesnis rankšluostukai, dantų pasta bei šepetėlis, prausiklis, plaukų šepetys, tualetinis popierius. Taip pat įsimečiau šampūną, plaukų balzamą, dezodorantą, nors manau, kad tris dienas apsieičiau ir be jų. Esu pasiruošusi maitinti pati, tad, iš anksto, pasirūpinau kompresiukais speneliams (pasirodė patogiau nei kremas), bei įklotėliais į liemenėlę.
    Antakalnio ligoninėje (Vilnius), per paskaitas, nuramino, kad jei kažko kūdikiui neturėsime mes, jie būtinai suteiks visas priemones iki kol pasirūpinsime savo. Tad svarbiausia buvo pasirūpinti priemonėmis sau. Manau apsirūpinau daugiau nei reikia ir esu pilnai pasiruošusi bet kurią akimirką keliauti į ligoninę.

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą