Su mažuoju tikrinau šaldytuvo turinio galiojimo laikus. Varškei jau bėda
už kelių dienų, tad nusprendėm pavakariams išsikepti kokio apkepo.
Idėjos užuomazga čia,
bet man niekaip neišeina padaryti taip, kaip parašyta... Oi, nesilaikau
recepto, oi nesilaikau... Tikriau - šįkart produktų kiekio... Iškart
peržvelgus receptą man užkliuvo didelis cukraus kiekis. Nesakau, kad tai
blogai, tik mano gomuriui geriau, kai jo mažiau.
Pradžioje sudėjau plytelę juodojo ir pieniško šokolado bei sviestą į indą ištirpint (vandens vonelėje).
Pasiruošiau kepimo formą (24cm). Varškę, grietinę, pieną, cukrų,
kiaušinius, vanilinį cukrų ir miltus sukrėčiau plakti iki vientisos
masės. Taip gavau varškinę masę. Ėmiausi šokoladinės. Išplakiau
kiaušinius su vanile. Po to miltai ir jau atvėsusi šokolado ir sviesto
masė atsidūrė ten, kur ir išplakti kiaušiniai. Vėl išsukau iki vientisos
masės. Ją supyliau į formą, o varškės masę į pat viduriuką šokoladinės.
Kad termometro nėra mano caro Riuriko laikų dujinėje, tai sakau, jog
žemesnėje, nei vidutinio karštumo orkaitėje kepiau apie valandą.
Kitą kartą kepsiu su mažesniu šokolado kiekiu, nes kaip apkepas, man per saldus. Vietoje varškės pyrago - liuks.
Varškinė masė:
- apie 400 gr varškės,
- 3 šaukštai normalios grietinės,
- 1/3 stiklinės pieno,
- 2 kiaušiniai,
- 3 šaukštai miltų,
- 2 šaukštai cukraus,
- vanilės.
Šokoladinė masė:
- 100 gr juodojo šokolado,
- 100 gr pieniško šokolado,
- 200 gr sviesto,
- 5 kiaušiniai,
- 5 šaukštai miltų,
- vanilės.
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą