2016 m. kovo 26 d., šeštadienis

Velykinis obuolių pyragas

 

Reikia: 
  • 125 g sviesto,
  • 150 g. cukraus,
  • 3 kiaušiniai,
  • 100 ml kefyro,
  • 150 g miltų,
  • Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
  • 2-3 obuoliai (nulupti ir smulkiai supjaustyti),
  • šokolado ( ištirpinti ant garų),
  • pabarstukų ir migdolų skaldytų (papuošimui),
  • sviesto.


Kiaušinius išplakame su cukrumi (aš plaku mikseriu). Supilame ištirpintą sviestą ir kefyrą, dar pamaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į skystą masę. Nuluptus ir supjaustytus obuolius suberiame į tešlą. Skardą ištepam sviestu. Kepam 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą ištepam ištirpintų šokoladu ir papuošiam. Man ir vaikams tai pats skaniausias pyragas :)

Mama Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą