2016 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Modelinu dekoruotas šaukštelis


Ne kartą interneto platybėse teko gėrėtis modelinu dekoruotais įrankiais ir stebėtis, kaip jos visa tai padaro!? Bet, pasirodo, nieko nėra neįmanomo!  Netgi nuo savęs stumimas, kad tai turbūt per sudėtinga man, aš taip nesugebėsiu nepasitvirtino. Vis dėlto reik tik noro! Na nereik norėti, kad pats pirmas, ar net antras, ar trečias bandymas gautūsi tobulas kūrinys. Taip nebūna! Čia galioja ta taisyklė "gamini ir mokaisi". :D

Internete radau pamokėlių pradedančioms (www.modelinas.lt), nusipirkau kepamo modelino ir šaukštelių dekoravimui. Beje, teko girdėti, kad visos teikia pirmenybę "Fimo" modelinui, aš gi pradžiai išbandžiau  pigesnį ir paprastesnį - nenusivyliau. Pirkau "Astra" firmos 6 ir 12 spalvų modeliną "Alma" arba "Pinokis" parduotuvėje. Parduotuvėje dar mačiau modeliną su efektais (blizgučiais) ir pastelinių spalvų. Kaina 12 spalvų 4,99 eur. "Fimo" bent jau man labai sunkiai minkosi, pastarasis gi minkštas, lengva dirbti.


Pradžioje išbandžiau juostelių pagrindą, kurį ir bandysiu dabar savais žodžiais aprašyti.
Atsilaužusi gabalėlį modelino (kiek sunku nupasakoti, ir pati dar nenutaikau) iškočiojau jį rankomis į ploną, ilgą juostelę.



Paėmiau šaukštelį ir vieną juostelės galą prispaudžiau prie jo.



Modelino juostelę apsukau aplink šaukštelį. Gražiai užbaigiau ir paslėpiau šaukšto galą. Beliko dekoruoti. Čia jau fantazijos ir noro reikalas.

Jau pagamintą ir dekoruotą šaukštelį dėjau ant kepimo popieriaus ir kepiau 110° temperatūroje apie 10-15 minučių.

Mama Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą