2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

Inkilų ir pavasario šventė Molėtuose


“Sugrįžtantys paukščiai parneša mums ant sparnų pavasarį.

Padovanokime jiems naujus namus!”


Pamatę taip skambantį kvietimą, ir mes nusprendėme, bent jau savo buvimu pasidžiaugti bundančiu pavasariu. Tad saulėtą nuostabų rytą, kad ir sniegas užklojęs žemę, su vaikais išskubėjome į inkilų ir pavasario šventę.
Kadangi šią savaitę pasaulyje minima Žemės diena. Ta proga visi Molėtiškiai buvo kviečiami pasigaminti inkilų ir paruošti naujakuriams juos papuošiant. Tiems, kas nespėjo pasirūpinti savo inkilais, organizatoriai pasidalino jau paruoštais. Ši grįžtančių paukščių šventė, buvo šventė ne tik paukščiams, bet ir vaikams, ir suaugusiems. 
Ar tai blogai nurodytas laikas ir vieta, ar tai žmonių pasyvumas.. Tokia graži diena, o žmonių gausa pasidžiaugti neteko. Bambantiems, kad Molėtuose maža renginių, kaip ir drįsčiau šuktelt.. Ei! Kur Jūs???

Sudalyvavome rungtyje ieškant lobio. Kaip visada – laimėjo draugystė. Nors buvo dvi komandos, bet jos draugiškai susivienijo. Na negaliu nepaminėti, kad patį lobį pirmasis pamatė Nedas. Nedai, tu šaunuolis!


Lobio paieškos...  ;)
 
Radom!!! Lupam!!! Dalinamės!!!

Smagioji dalis, inkilų dailinimas, pažymėjimas savais vardais ir kėlimas į medžius. Džiaugsmo vaikams, darbo vyrams. Vaikai labai atsakingai prižiūrėjo, kad jų inkilai būtų kaip reikiant pritvirtinti. Tad vyrams išties teko pasistengti ;). Moterys taip pat išbandė savo jėgas :) 






Kūrenami laužai, garuojantis didžiulis katilas kvietė visus prie didelio vaišių stalo. Kam arbatos, kam kavos.. Taip pat buvome pavaišinti žvėrienos troškiniu. Aštru, bet skanu.. Smagią kompaniją dar palikome rungtyse...





Gražaus Jums pavasario!!!

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą