Kai mama pasakė gaminsianti tokias
salotas - nusistebėjau, atrodė labai neįprastas receptas, produktai lyg
nesuderinami tarpusavyje. Truputį skeptiškai nusiteikus vis tik padėjau
supjaustyt jai produktus. Bet niekada nereikia nusistatyt iš anksto, nes
paragavus patiko ir darysiu pati, manau ypač skanu bus su vištienos
kepsneliais.
Reikėjo:
- pusės galvos šviežio kopūsto,
- morkos,
- 3 kivių,
- 2 didelių bananų,
- saujos spanguolių,
- aliejaus,
- vyno acto,
- cukraus.
Kopūstą sutarkuoti (arba smulkiai supjaustyti), morką taip
pat sutarkuoti, berti truputį cukraus, pilti apie porą šaukštų
acto, aliejaus (kad "sušlaptų" kopūstai), sumaišyti ir palikti kelioms
minutėm pastovėti. Bananą, kivį supjaustyti griežinėliais ar mažesnėmis
skiltelėmis, berti kartu su nuplautom spanguolėm ant kopūstų ir
sumaišyti. Paragavus, jei rūgštu - saldu, skonį "pataisyti" įpilant dar truputį
acto ar cukraus. Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą