2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Pyragas be miltų, o gal omletas su baltuoju šokoladu?

Taip jau nutiko, kad ir aš užsikrėčiau šiuo "plintančiu virusu". Šis pyragas apibūdinamas kaip suflė primenantis purus, lengvos tekstūros kepinys – tradicinis japoniškas desertas, kurį japonai dar vadina vatiniu pyragu. Kepamas be miltų, todėl juo gardžiuotis gali ir tie, kurie netoleruoja gliuteno. Labai gaila, bet tas virusas, tik šaukiančiu virusu ir liko. Skonis - tirpstantis burnoje omletas su baltuoju šokoladu. Kepiau apie 21 cm skersmens formoje, (mažesnės neturėjau), tai gavosi plonutis.


Reikėjo:
  • 3 kiaušinių, 
  • 120 g., baltojo šokolado,
  • 120 g., sūrio  "Philadelphia".




Pirmiausia atskyriau baltymus nuo trynių.
Tuo metu ant viryklės pastačiau virti vandenį, ant kurio įtaisiau dubenėlį - šokoladui tirpinti. Kol lydėsi šokoladas, plakiau baltymus iki susidarė tvirta puta. Apvertus dubenį, ji turi nekristi.
Į ištirpintą šokoladą sudėjau sūrį ir maišiau kol pasidarė vientisa masė. Nukaičiau dubenėlį su šokoladu ir sūriu - į jį sudėjau trynius ir viską gerai permaišiau. Į gautą masę įdėjau trečdalį plakto baltymo, gerai išmaišiau, sudėjau likusį baltymą ir dar kartą išmaišiau. Formą ištepiau sviestu ir sukrėčiau tešlą. Formą kelis kartus krestelėjau, kad pasišalintų oro burbuliukai. Į kitą skardą supyliau karštą vandenį (likusį nuo šokolado lydymo), ir įstačiau į ją formą su pyrago mase. 15 minučių kepiau 170  C įkaitintoje orkaitėje, po to, dar 15 min. 160 C karštyje. Kai baigė kepti, pyragą dar 15 min palikau stovėti orkaitėje. Išėmusi sulaukiau kol atauš, ir skanaus... Omleto su baltuoju šokoladu... :D

Nepasakyčiau, kad neskanu... bet, kad daugiau negaminsiu, tai tikrai ... :)


Mama Renata 

2 komentarai:

  1. Kepiau su juodu šokoladu :) , tikrai daugiau nekepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įtariu, kad gavosi, omletas su juoduoju šokoladu ... :D

      Panaikinti