Nekepti pyragai / tortai jau
išragauti. Gal dar ne visi, bet randami receptai jau daugmaž panašūs, tik koks
vienas kitas ingredientas pridėtas. Jei kas nors žinot kokių įspūdingų
atradimų, tai būtinai rašykit - išmėginsim ;).
Šį
kartą pyragą jau kepiau. Receptą radau internete,
pirmiausia akis užkliuvo už pyrago foto (maniškis gavosi šiek tiek kitoks).
Tačiau, paskaičius receptą, man nuostabą sukėlė ant iškepto pyrago užpilamas
pienas. Galima sakyti vien dėl to mėginau šį pyragą.
Pyragui
reikėjo:
- 9 šaukštų cukraus,
- 4 šaukštų miltų,
- 4 šaukštų manų kruopų,
- 6 kiaušinių,
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
- 1 šaukštelio kepimo miltelių,
- 500 ml., pieno.
Pirmiausia
atskyriau kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus
išplakiau iki standžių putų. Tuomet plakant dalimis subėriau 6 šaukštus
cukraus. Po vieną, gerai perplakant, sudėjau trynius. Masės tūris stipriai
padidėjo. Tada į kiaušinių masę subėriau miltus, manus bei kepimo miltelius ir
su mediniu šaukštu atsargiai išmaišiau.
Kepimo
formą ištepiau sviestu, pabarsčiau miltais, supyliau tešlą. Visa tai keliavo į
180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Pyragą
ataušinau, ir dar esantį kepimo formoje supjausčiau.
Užkaičiau
pieną iki virimo, subėriau likusį cukrų, vanilinį cukrų. Nuėmusi nuo ugnies,
maišiau, kol cukrus ištirpo.
Pieną
supyliau ant supjaustyto pyrago ir palikau, kol pienas įsigers (pienas įsigeria
iškart, o aš pabijojau, kaži kur jo tiek pasidės) ir pyragas visiškai atvės.
Vis tik, kitą kartą, pilčiau šiek tiek mažiau pieno. Nes pyrago padas liko
šlapias. Atvėsusį apibarsčiau cukraus pudra ir skanaus.
Dukrai
šis pyragas priminė varškės apkepo skonį.
P.S.
Ačiū, broli, už sutaisytą orkaitę. (Nors nežinau, ar dėkoti - mano dietoms
galas) :D .
Mama
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą