2015 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Poilsis su mažu vaiku Sherwood Club Kemer 5*. Akvaparkų smagumėlis, vaikų miniklubas, baseinai



Kaip jau minėjau ankstesniame įraše, viešbutis Sherwood Club Kemer  turi du nuosavus akvaparkus: vienas skirtas vaikams, kitas – suaugusiems. 



Pirmiausia pasidalinsiu įspūdžiais apie vaikams skirtą akvaparką. Akvaparkų darbo laikas ribotas. Dirba (t.y. paleidžiamas vanduo) nuo 10-12val. ir nuo 14-16val. kasdien. Akvaparke esančiais baseinais galima naudotis visą dieną. Vaikų kalneliais taip pat, tik, kad užpakaliukas be vandens srovės nuo jų nelabai slysta.



 
Mano dukrelė buvo sužavėta kalneliais , tačiau žaidė tik tuomet, kol nebuvo jungiamas vanduo. Kai jungė vandenį, mano dukra bėgte bėgo iš ten.  Matyt, ją gąsdino krentančio iš visur vandens garsas, bet ir labai nemėgsta šlapinti plaukų (net nežinau kodėl).   




Tuomet mes ėjome maudytis į akvaparke esančius baseinus. Jų pliusas tame, kad įėjimas į baseiną yra tolygus, kaip į jūrą. Nuo 0cm iki 140cm gylio. Tad galima ir vaikui pažaisti ir suaugusiems paplaukioti stebint savo atžalas.  Taip pat yra 140cm gylio kaip plaukimo vingiuotas takelis, gal apie 200m ilgio.


 Suaugusiųjų akvaparke aš laimės nebandžiau, nes, visų pirma, nepalikčiau be priežiūros savo dukrytės, taip pat turiu aukščio baimę. Tačiau su malonumu stebėjau tuos bebaimius, kurie lipdavo į kvapą gniaužančią  aukščiausią pakopą ir su džiaugsmingu riksmu čiuoždavo žemyn į baseiną. 


 
Vakarais ėjom apžiūrėti čiuožyklų. 




Viešbutyje yra įsikūręs vaikų miniklubas. Aš jo mini-klubu nepavadinčiau, nes jo teritorija gan nemaža. Taigi, mes nužygiavome ne tik apžiūrėti, bet ir pažaisti jame. Prie pat įėjimo durų mus pasitiko užrašas, parašytas 6 kalbom, ant durų gan aukštai buvo lengvai atrakinama spyna (tereikia paspausti mygtuką). 

            Mini klubas yra išdėstytas kaip labirintas ir tame labirinte yra daug kambarių, skirtų tam tikriems užsiėmimams.


 Maloniai nustebino kambarys vaikams su negalia. Deja, į sezono pabaigą kai kurie kambariai uždaryti, tad į vidų mes nepatekome. 



 Klaidžiodami labirintais įžengėme į vaikų žaidimų aikštelę, kuri nustebino savo ryškiomis spalvomis.




 Dukrytė, pamačiusi žaidimo aikštelę, nuskubėjo žaisti. Mus maloniai pasitiko dvi merginos animatorės, kurios užsiima su vaikais. Susikalbėti nebuvo sunku (kalba mažiausiai 4kalbom). Jos iš karto pasisveikino su dukrele, sužinojo, kokia kalba ji kalba, prisistatė, susipažino.  Kol mano pupa smaginosi, aš pasikalbėjau su merginomis. Paaiškėjo, kad jos užsiima su vaikais viskuo, nuo piešimo žaidimų iki kelionės prie jūros, kur stato pilis iš smėlio, organizuoja visokiausius konkursus ir t.t. Sezono pabaigoje jos lieka tik dviese, bet vasaros metu vaikų animatorių yra net 9. Tuomet ir visi kambariai, esantys miniklubo labirinte, veikia.
Turbūt verta paminėti, kad miniklube animatoriams galima palikti vaiką nuo 4 metukų. Tam reikia atvesti vaiką, užrašyti vaiko, savo vardus, parašyti kambario numerį bei kontaktinį telefoną, arba pranešti, kur ruošiatės būti, kol Jūsų vaikas bus miniklube. Mergaitės animatorės rūpinasi ne tik vaiko pramogomis!!! Jos dar pasirūpina, kad vaikas pavalgytų, atsigertų, nueitų į WC. Vienu žodžiu – tikras vaikų darželis, tik kad miegoti neguldo.
            Dar miniklube susipažinome ir su vaikų numylėtiniu, katinu vardu Black. Jis mielai leidžiasi glostomas ir smagina vaikus gaudydamas driežiukus.


            Miniklube lankėmės kasdien, nes dukrelei ten labai patiko.


Negaliu nepaminėti šiame viešbutyje esančių baseinų. Nors ir šilta jūra, tačiau kartais, kai būna labai banguota, gera pramogauti baseine.
Kaip jau minėjau anksčiau, baseinų viešbučio teritorijoje yra daug.


 Pagrindinis ir pats didžiausias yra prie pat pliažo. Jis susideda iš 4 atskirtų baseinų, kurių gylis yra skirtingas. Yra baseinas mažiems vaikams – jo gylis tik 20cm ir 3 baseinai suaugusiems – jų gylis 140cm. Baseinai išdėstyti taip, kad iš vieno baseino vanduo per pertvarą įteka į kitą baseiną. Labai apgalvota vandens filtracijos sistema, vanduo skaidrus, švarus. 


Prie pat baseinų yra rankšluosčių keitykla. Paprasčiausiai paduodi registratūroje gautas rankšluosčių korteles ir pasiimi rankšluosčius. Jų keitimas nemokamas, kiek kartų bekeistum. Rankšluosčiai išties dideli. 

Ten dirba labai malonus vyriškis, kuris tiesiog dievina mažus vaikus. Žaidžia su jais slėpinių, kalbina, duoda saldainių..

Ar galite sau įsivaizduoti – Jūs, spalio pabaigoje, apie 10 ryto, šildant saulutei, gulite prie baseino su mochito kokteiliu...  Mmmm, kiek nukrypau nuo temos ;)

Mano dukrytei patiko pliuškentis mažiukų  baseine iki tol, kol nepripūčiau rato, tuomet jau į mažiukams skirtą baseiną ji daugiau nė už ką nėjo.  Bandžiau pamokyti plaukti ir be rato. Kaskart ji buvo vis drąsesnė.


Gultai prie baseinų labai patogūs, gulint galima ir užmigti. 



Aplink baseiną nuolatos valoma, sausinamos plyteles, kad niekas nepaslystų. Yra surašytos baseinų naudojimosi taisyklės, tačiau jos yra standartinės ir niekuo nesiskiria nuo Lietuvos baseinų.Aplink baseiną maždaug 100m spinduliu yra net 3 tualetai, kas yra svarbu besimaudant su mažu vaiku.  

Mes ėjome pasipliuškenti ir vakarop, kai saulutė jau leidosi. Baseinų darbo laikas yra iki 19val, tačiau nemačiau,kad kažkas vytų žmones nuo baseino ir vėlesniu laiku. Jis vakare  gerai apšviestas. 




Yra ir kitų baseinų, tačiau mes jais nesinaudojome, nebent akvaparke. Tiesa, nepaminėjau, kad vanduo baseine visada palaikomas nuo  +24`  iki +27`

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą