Išties,
tai šį patiekalą kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ar apkepas, ar troškintos
bulvės - jokio skirtumo. Man esmė, kad jas pasičepsėdama valgė visa šeimyna.
Dažniausiai
nauji patiekalai mano virtuvėje gimsta ekspromtu, priklauso tik nuo to, iš ko
pagaminti reikia (che, dažniausiai - iš ko yra, nes po darbo taip tingisi dar
po parduotuves slampinėti...) ir kiek laiko yra iki susirinks valgytojai prie
stalo.
Tąkart
laiko buvo pakankamai, kaip ir tinginio nulėkti į parduotuvę. Pirma mintis -
pakepsiu bulvių - gal bus gana? Bet skutant bulves ir morkų "radau",
svogūnų, česnako. Netgi pora raudonų paprikų po šaldytuvą tango šoko. Visą šį
gėrį supjausčiau plonais griežinėliais (o dar kai pjaustymo darbą perima
kombainas - vienas malonumas taip "pjaustyti"!) ir sluoksniais
sudėjau į špyžinį puodą (mama jį britvonu vadino). Padruskinau,
papipirinau (mėgstu šviežiai maltus pipirus) ir sumąsčiau dar padažu aplieti.
Aišku, man jau čia kaip kareiviui su koše iš kirvio gavosi, bet neatsilaikiau:
ištraukiau žalios šoninės gabaliuką, smulkiai supjausčiau, pakepinau,
paprieskoniavau, šaukštą miltų įkrėčiau, o kai sukaito pastarieji - pieno
įpyliau, grietinėlės šlakelį. Visą sutirštėjusį padažą ant bulvių užpyliau ir
vidutinio karštumo orkaitėn gerai valandai su puse įkišau.
Patinka
man tas britvonas - pašauni ir gali bimbinėti savais keliais ir
reikalais, kol kepimo procesas vyksta: jokio maišymo, apvertimų vertimų :) .
- 6 bulvės,
- 3 svogūnų galvos,
- 2 morkos,
- 2 paprikos,
- keletas skiltelių česnako,
- pipirų,
- druskos,
- apie 300g žalios šoninės,
- kupinas šaukštas miltų,
- apie 200g grietinėlės,
- apie 300-500ml pieno (pyliau tikrai iš akies - kiek tilpo į keptuvę),
- pipirų, druskos, žalumynų, kokių turėjau (gelsvė, petražolė).
Mama
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą