2015 m. rugpjūčio 8 d., šeštadienis

D. Šukys „Ežys, kuris mylėjo slapta"

Štai ir atėjo taip laukta, tikroji, karštoji vasara. Kas gulinėja prie ežerų, kas šokinėja jūros bangose.. O mes laiką leidžiame namuose, tą karštąjį vidurdienį, kai lauke, net pavėsyje, neįmanoma išbūti. Namuose todėl, kad vaikis negali maudytis, šiaip gal ir galėtų, bet aš bijau, kad atmirkus žaizdai, kokių užkrėtimų nepasigautume (susižalojęs koją, šašas tik neseniai užsitraukė). Atsarga gėdos nedaro.
Artėja mokslo metų pradžia, vaikinas įsijautęs į vasaros malonumus pamiršo, kad reik kartais ir paskaityti. O be to, niekas ir nevertė to daryti.. Tas mamos „gal paskaityk“, taip ir likdavo tik pasiūlymu. Tad šį kartą jau ėmėm knygą į rankas, vaikis skaito – mama klauso ;)


Skaitymui pasirinkom D. Šukio knygelę „Ežys, kuris mylėjo slapta“  iš Linksmojo tvarto nutikimų. 


Tai labai nuotaikinga, spalvinga, emocinga knygelė. Mažasis skaitė vis nusijuokdamas... Ten katinas Pincius skuba gelbėti žvejų pagautų žuvelių. Taip taip, gelbėti... Vietos žvejai jį vadino išbadėjusiu katinu ir jo bijojo, tad numesdavo jam sugautų žuvų, o katinas užuot jas suvalgęs, nešdavo atgal į ežerą. Juk jis vegetaras. 

 

Bet šis pasakojimas ne apie jį. Čia pagrindinis veikėjas ežys Dradas, kuris sutikęs karvę Pelenoną, pažvelgęs į dideles ilgesingas jos akis.. Pasiliko jose ilgam. Kadaise jis tarnavo kavalerijoje ir kartą nukritęs nuo žirgo buvo kontūzytas. Bet nerimo jis ne todėl, kad buvo kontūzytas, jis buvo slapta įsimylėjęs karvę Pelenoną ir visaip stengėsi dėl jos. Jai užsiminus, kad gaila, jog negyvena kokioj Pindijoj, nes ten šilta ir auga ne tik obuoliai, bet ir bananai, kurių norėtų bent pauostyti, Dradas puolė įgyvendinti jos svajonę. Į pagalbą pasikvietė katiną vegetarą ir maisto žinovą paršą, kuris yra matęs bananą ir žino, kur jį gauti. Bet Polinezijus ne už dyką pagelbėt sutiko, o galiausiai ir pagal prigimtį - pakiaulino... 

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą