Užmačiusi, kad darže jau
greit bus cukinijų derlius, planavau pasidaryti iš jos blynelius, bet
pražiopsojau tą momentą, kai cukinija dar buvo tinkama kepti supjaustyta
griežinėliais. Tad radusi gulinčią cukiniją - paršelį ėmiau galvoti, ką čia su
ja padarius. Mišrainių žiemai dar spėsiu pasidaryti, norisi kažko skanaus ir
dabar. Visagalis internetas mestelėjo idėją apie įdarytą cukiniją. Iš to, ką
turėjau namie ir radau darže, ėmiau įdarinėti tą "paršelį".
Naudojau:
- faršą,
- cukiniją,
- svogūną,
- papriką,
- pomidorą,
- krapus,
- fermentinį sūrį,
- prieskonius mėsai,
- česnaką,
- aliejų,
- druską,
- majonezą,
- pomidorų padažą.
Pirmiausia švariai
nuploviau cukiniją, perpjoviau perpus, išėmiau sėklas ir jos vidų įtryniau
druska ir česnaku. Faršą truputį pakepinau keptuvėje, supyliau į dubenį. Į
keptuvę įpyliau truputį aliejaus, jame pakepinau susmulkintus svogūnus, ant jų
bėriau pjaustytą papriką, dar pakepinau. Supyliau ant faršo. Pomidorą nuplikiau
karštu vandeniu ir nulupau, jį bei susmulkintus krapus taip pat sumečiau į faršo
dubenį. Dėjau prieskonių, druskos, gerai išmaišiau ir sudėjau į cukinijos
"laivelius". Kepiau 220 l temperatūroje nepilną valandą. Tada
ištraukusi aptepiau majonezo - pomidorų padažo mišiniu ir uždėjau sūrio
riekutes. Dar keliom minutėm į orkaitę, kol sūris ištirpo, ir paruošta. Valgėm
su virtais ryžiais ir raugintais agurkėliais.
Mama Zita
Kaip tik praeitą savaitę net dukart teko gamintis šį patiekalą. Labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiŠiemet kepiau nulupus cukiniją,gavosi gerai,nesutižo :)
AtsakytiPanaikinti