2015 m. birželio 30 d., antradienis

Molėtų miesto šventė 2015

Štai ir praūžė per Molėtus molio šventė. Šventė vyko tris dienas.
Pirmąją dieną buvo atviros meno dirbtuvės, atrakcionai vaikams , gyvoji biblioteka, skambėjo rajono mokinių koncertas „Dovana Molėtams“. Taip pat buvo galima stebėti paplūdimio tinklinio bei lauko teniso turnyrus.
Antrąją dieną per visą miesto gatvę buvo nusidriekusi mugė : tradiciniai amatai, meno dirbiniai, gardumynai, rūkyti mėsos gaminiai, loterijos ir t.t. Mūsų pirkiniai: rūkytas kindziukas (7eur), medinis kardas (6 eur) ir loterija (0,60 eur) - laimėtas šlykštukas. Atrakcijonų pasirinkimas buvo mažokas, keli pripučiami batutai, batutas su guma (maniškis smaginosi), karuselė. Sūnus nusivylė, kad nebuvo burbulo vandenyje. Bet buvo daug nemokamų atrakcijų, apie kurias šiek tiek vėliau.


 Mus šventėje pasitiko štai toks aukštas, linksmas vyrukas ;) 


Vienoje miesto aikštelėje buvo galima stebėti gatvės krepšinį, teniso turnyrą. Kaip ir pirmąją dieną taip ir antrąją veikė gyvoji biblioteka, atviros meno dirbtuvės. Prieš šventės atidarymą, pagrindine miesto gatve prajojo raitoji policija, po parado vaikai galėjo ant žirgų pasėdėti, juos paglostyti. Taip pat pravažiavo senųjų motociklų paradas, vėliau tuos motociklus buvo galima apžiūrėti, paliesti, ant kai kurių net prisėsti. Mano vyrukui labai patiko motociklai. 


 
Po raitosios policijos ir motociklų parado buvo paskelbtas šventės atidarymas, skambėjo mero ir užsienio svečių sveikinimai. Buvo galima pamatyti Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbeno, Raitosios policijos programas. Pasiklausyti menų mokyklos moksleivių koncerto. 
„Molio mieste“ buvo galima pamėtyti į moliasvydį, užsukti į molio meistrų dirbtuves, taip pat išsiburti pas molio miesto burtininkę. 


Prie policijos pastato buvo galima apžiūrėti, pakilnoti ginklus, pašaudyti į taikinį. Su gaisrininko šlanga purškiamu vandeniu pataikyti į taikinį, vaikinas liko visas šlapias, bet laimingas. 


Vėliau šventė persikėlė į vasaros estradą. Ten vyko liaudiškos muzikos ir tautinių šokių festivalis „Aukštaitijos vainikas“. Grupių „Magnit“ ir "Drovuoliai" koncertas. Šventė baigėsi įspūdingu fejerverku. Daugiau foto galite pažiūrėti -> Molėtų bendruomenės pareigūnai  ir  Molėtas.lt
Trečiąją dieną vyko šv. Apaštalų Petro ir Povilo atlaidai ir Molėtų bažnyčios choro ir ansamblio "A CAPELLA" koncertas.

Mama Renata 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą