Kuo
toliau, tuo labiau man darosi aišku, jog esu visai nemadinga. Nei Jamam akcijos
žavi, nei kinietiški smulkmeniukai, nei cholesterolį skaičiuoju, nei dietų
madingų laikausi... Bulves mėgstu ir valgau, nors dauguma aplink prašo: mėsos,
daržovių, bet bulvių NEDĖKIT! Man - dėkite, aš nieko prieš. Man jos skanios ir
švilptelt tiems, kas jas niekina :) Ne piktai, žinoma, bet nuoširdžiai :) . Nuo
senų laikų lietuviai valgė bulvę, bulvienę, didžkukulius... Žodžiu - įdarytos
bulvės. Įdaras - kas buvo. Bulves buvau išsivirusi iš vakaro. Su lupena.
Normalaus dydžio: nei per mažas, nei per dideles. Buvau numačiusi įdaryti
vištiena, tik.. Dingo ji man alkanų burnų apsuptyje man nė nežinant. Nors būt
kas pasakę! Grįžau iš darbo - liūdi puode tos mano bulvelės, vienišos ir
neįdarytos... Oi, man jau tampa pastovi būsena - iš nieko ką mąstyti.
Sąlygiškai, bet. Ne taip, kas buvo planuota. Išskobiau perpjovusi bulves pusiau
jų viduriukus. Sudėjau į skardą. Ėmiau ruošt kažką, ką būtų galima valgyti ir
pavadinti įdaru. Sutarkavau su burokine tarka virtą burokėlį, morką, smulkiai
pjaustytą svogūno nedidelę galvelę, česnako kelias skilteles, sudėjau dalį
(maždaug pusę) išskobtų bulvių, druskytės, pipiriuko ir majonezo. Tik tam, kad
"suriščiau" masę. Į išskobtą bulvę įdėjau gabaliuką rūkyto lašinuko,
po to pilną pridėjau įdaro ir ant viršaus - tarkuoto sūrio.
Orkaitėn tiek, kad sukaistų bulvė ir išsilydytų sūris. Kad ir ekspromtu, bet šeimynai patiko. Vienas valgė su lupena, kitas ją "nurengė"... Kaip kas norėjo, taip tas valgė, bet skaniai.
- 6 vidutinio dydžio virtos bulvės
- 1 normalaus dydžio virtas burokėlis (nemanau, kad prasti būtų marinuoti ir jau sutarkuoti)
- 1 virta morka
- nedidelė svogūno galva
- 2 česnako skiltelės
- pipirų, druskos
- 1-2 š. majonezo
- apie 100 gr. fermentinio sūrio (kad lydytųsi)
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą