Biskvitams:
- 2 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 200 g. ''Rududu''
- 200 g. grietinės ( naudojau 30% )
- 200 g. miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
Grietinėlės kremas:
- 450 g. grietinėlės ( 36 % riebumo)
- 2 v.š. cukraus
Karamelinis kremas:
- 100 g. sviesto
- 200 g. ''Rududu''
- pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų
Šokolado pertepimui:
- sunaudojau apie 100g. juodojo šokolado ir 100 g pieniško šokolado ir apie 200 ml. pieno, bet ne visą supyliau.
Sirupas :
- Apie 200 ml.virinto vandens, citrinos sulčių ir truputis cukraus.
Biskvitui
išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros "Rududu" ir
išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę, dedame miltus, persijotus su kepimo milteliais. Bisvkitus kepiau 4, bet kiekvieną
atskirai, nelabai vienodi išėjo, bet man taip patikimiau, nei kepti
vieną ir paskui pjaustyti. Kepiau 180 C, kol gražiai paruduoja.
Kai biskvitai ataušta, galima imtis ir kremų gamybos.
Pirmiausia dariau šokoladą, nes jis ilgiausiai darosi: kol išsilydo, o paskui ir šiek tiek pravėsta. Ant garų vonelės
ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.
Grietinėlę išplakame su cukrumi.
Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės be gumuliukų, dedame riešutus ir išmaišome.
Pasiruošiame sirupą- viską sumaišome kartu.
Dedame
pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę
grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Imam
trečią biskvitą ir vėl laistom sirupu, pilam šokoladą, dedam grietinėlę.
Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą. Puošimui naudoju plaktą grietinėlę.
Skanaus.
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą