2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Tortas "Snickers"




Biskvitams:
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 200 g. ''Rududu''
  • 200 g. grietinės ( naudojau 30% )
  • 200 g. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių

Grietinėlės kremas:
  • 450 g. grietinėlės ( 36 % riebumo)
  • 2 v.š. cukraus

Karamelinis kremas:
  • 100 g. sviesto
  • 200 g. ''Rududu''
  • pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų

Šokolado pertepimui:
  • sunaudojau apie 100g. juodojo šokolado ir 100 g pieniško šokolado ir apie  200 ml. pieno, bet ne visą supyliau.

Sirupas :
  • Apie 200 ml.virinto vandens, citrinos sulčių ir  truputis cukraus.

Biskvitui išplakame kiaušinius su cukrumi, dedame kambario temperatūros "Rududu" ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę, dedame miltus, persijotus su kepimo milteliais. Bisvkitus kepiau 4, bet kiekvieną atskirai, nelabai vienodi išėjo, bet man taip patikimiau, nei kepti vieną ir paskui pjaustyti. Kepiau  180 C, kol gražiai paruduoja.
Kai biskvitai ataušta, galima imtis ir kremų gamybos.
Pirmiausia dariau šokoladą, nes jis ilgiausiai darosi: kol išsilydo, o paskui ir šiek tiek pravėsta. Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą. Pilame pieną ir gerai išmaišome.
Grietinėlę išplakame su cukrumi.
Kambario temperatūros sviestą ir ''Rududu'' ištriname iki vientisos masės be gumuliukų, dedame riešutus ir išmaišome.
Pasiruošiame sirupą- viską sumaišome kartu.

Dedame pirmą biskvitą, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Imam trečią biskvitą ir vėl laistom sirupu, pilam šokoladą, dedam grietinėlę. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą.  Puošimui naudoju plaktą grietinėlę.
Skanaus.



Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą