Pagaliau suradau laiko
išbandyti naują patiekalą - chačapurį. Skonis nenuvylė, tad siūlau paskanauti.
Tešlai reikės:
- 250 g varškės,
- 150 g sviesto,
- 1,5 stiklinės miltų,
- 1 kiaušinio,
- 1/4 š. cukraus,
- 1/2 š. sodos,
- druskos.
Į
varškę supilame ištirpdytą sviestą. Kiaušinį išplakame, įdedame į plakinį
druską, cukrų, nugesintą sodą. Plakinį supilam į varškę, viską gerai išmaišome,
beriame miltus ir lengvai užminkome tešlą. Ją dedame į šaldytuvą, kad atšaltų,
nes kitaip neiškočiosime.
Pasiruošiame
įdarą. Jį galime daryt iš to, ką mėgstame labiausiai.
Šitam
ėmiau:
- 250 g fermentinio sūrio,
- 200 g rūkytos dešros (kumpio) (galima įdėti 200 g grybų),
- 100 g virtos dešros,
- prieskonių, žalumynų,
- druskos,
- 3 skiltelės česnako,
- 2 š. grietinės,
- 2 š. majonezo,
- 2 kiaušinių (1 kiaušinio trynį palikti aptepimui).
Įdarui
skirtą dešrą susmulkinti, sūrį sutarkuoti, sudėti likusius produktus,
išmaišyti.
3/4
tešlos iškočioti ant kepimo popieriaus (prieš tai jį išmatuoti ant skardos, nes
tešlos šonai turi užsilenkti). Sudėti įdarą. Iškočioti iš likusios tešlos
"dangtį", apdengti juo viršų. Viršų subadyti. Pašauti į įkaitintą iki
180 laipsnių orkaitę ir kepti 20-25 min. Ištraukus aptepti kiaušinio tryniu ir
vėl pašauti 3-5 min. Valgyti truputį pravėsusį, skanu ir šaltą.
Mama
Vaida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą