Reikės:
- Grietinės – 3 v.š.,
- Miltų- 6 stiklinės,
- Sviesto- 200 gramų,
- Kiaušinių- 3 vnt.,
- Druskos – 1 žiupsnelis,
- Cukraus – ½ stiklinės,
- Kepimo miltelių - 1 a.š.,
- Juodojo šokolado – 100gramų,
- Sviesto – 20 gramų,
- Grietinėlės – 2 a.š.,
- Riešutų,
- Spalvotų papuošimų kepiniams, cukraus pudros.
- (Stiklinė – 220 gramų)
Sviestą įtarkuojame į miltus, įberiame kepimo miltelių ir sumaišome (gausis trupinėliai). Kiaušinius
suplakame su cukrumi, sudedam grietinę ir išpilame į miltų masę. Išminkome
tešlą.
Formelėmis išspaudžiame meškiukų bei eglutčių
elementus. Meškiukams su dantų krapštuku padarome akytes ir nosytę.
Kiekvienam meškiukui „įdedam“ į letenėles po riešutą.
Pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę ir kepame 20 min.
Šokoladą išlydome su sviestu ir grietinėle karšto vandens
vonelėje, supilame į konditerinį maišelį. „Meškiukams“ paryškiname akytes ir
nosytę. Eglės elementus sutvirtiname šokoladu bei papuošiame. Apibarstome egles
cukraus pudra ir pabarstukais.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą