2014 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Sausainiai "Eglutės", "Meškiukai"


Reikės:
  • Grietinės – 3 v.š.,
  • Miltų- 6 stiklinės,
  • Sviesto- 200 gramų,
  • Kiaušinių- 3 vnt.,
  • Druskos – 1 žiupsnelis,
  • Cukraus – ½ stiklinės,
  • Kepimo miltelių  - 1 a.š.,
  • Juodojo šokolado – 100gramų,
  • Sviesto – 20 gramų,
  • Grietinėlės – 2 a.š.,
  • Riešutų,
  • Spalvotų papuošimų kepiniams, cukraus pudros.
  • (Stiklinė – 220 gramų)





Sviestą įtarkuojame į miltus, įberiame kepimo miltelių  ir sumaišome (gausis trupinėliai). Kiaušinius suplakame su cukrumi, sudedam grietinę ir išpilame į miltų masę. Išminkome tešlą.
Formelėmis išspaudžiame meškiukų bei eglutčių elementus. Meškiukams su dantų krapštuku padarome akytes ir nosytę. Kiekvienam meškiukui „įdedam“ į letenėles po riešutą.
Pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę ir kepame 20 min.
Šokoladą išlydome su sviestu ir grietinėle karšto vandens vonelėje, supilame į konditerinį maišelį. „Meškiukams“ paryškiname akytes ir nosytę. Eglės elementus sutvirtiname šokoladu bei papuošiame. Apibarstome egles cukraus pudra ir pabarstukais.



Skanaus.

Mama Julija


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą