2014 m. gruodžio 28 d., sekmadienis

Guliašo sriuba


  • 700g- jautienos filė,
  • 100g- lašinių (šviežių),
  • 700g- bulvių,
  • 300g- pomidorų,
  • 250g- saldžiosios paprikos,
  • 200g- svogūnų,
  • 2-3 skiltelės česnako,
  • 1a.š.- kmynų,
  • 1v.š.- maltos raudonos saldžios paprikos.

Viską supjaustome kubeliais. Į puodą (pageidautina su storu dugnu) sudedam lašinius ir apkepinam kol visi riebalai neišsiskirs. Spirgučius išimam. Sudedam svogūnus, pakepinam. Suberiame papriką, kmynus, išmaišome ir patroškiname 2min. Sudedame mėsą ir patroškiname 7min. Padruskiname, papipiriname. Įpilame tiek vandens, kad apsemtu mėsą. Troškiname 1,5-2val.,  reikalui esant dapilame vandens. Sudedame bulves, įpilame 2-2,5l vandens ir verdame kol bulvės išvirs. Sudedame papriką, pomidorus ir dar verdame 5-7min. Sudedam česnaką. Pasūdome. Skanaus.




Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą