Apie 2 l sriubos reikia:
- vištienos ar daržovių sultinio,
- 1 stiklinės žirnių,
- 1-2 saujų žalių šaldytų žirnelių,
- 1 svogūno,
- 100 g šalto rūkymo šoninės,
- Petražolių arba krapų,
- druskos, pipirų, lauro lapelių.
Žirnius
geriausia užpilti vandeniu ir per naktį palikti išbrinkti. Tada juos užpilti
daržovių ar vištienos sultiniu, įmesti lauro lapą, juodų ir kvapių pipirų
(vėliau juos išgriebti). Žirniai verda gana ilgai. Keptuvėje ant vidutinės
ugnies apkepinti supjaustytą šoninę. Kartu įmesti kepti smulkiai supjaustytą
svogūną. Kai šis suminkštėja, keptuvės turinį dedame į sriubą ir toliau verdame
kol žirniai suminkštėja. Pabaigoje įdėti šaldytus žalius žirnelius, kad tik
sušiltų, jų ilgai virti nereikia. Paskaninti krapais ar petražolėmis. Skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą