2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Žirnių sriuba

Apie 2 l sriubos reikia:
  • vištienos ar daržovių sultinio,
  • 1 stiklinės žirnių,
  • 1-2 saujų žalių šaldytų žirnelių,
  • 1 svogūno,
  • 100 g šalto rūkymo šoninės,
  • Petražolių arba krapų,
  • druskos, pipirų, lauro lapelių.




Žirnius geriausia užpilti vandeniu ir per naktį palikti išbrinkti. Tada juos užpilti daržovių ar vištienos sultiniu, įmesti lauro lapą, juodų ir kvapių pipirų (vėliau juos išgriebti). Žirniai verda gana ilgai. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepinti supjaustytą šoninę. Kartu įmesti kepti smulkiai supjaustytą svogūną. Kai šis suminkštėja, keptuvės turinį dedame į sriubą ir toliau verdame kol žirniai suminkštėja. Pabaigoje įdėti šaldytus žalius žirnelius, kad tik sušiltų, jų ilgai virti nereikia. Paskaninti krapais ar petražolėmis. Skanaus!
 

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą