2014 m. rugsėjo 23 d., antradienis

Šaltiena "Gerulis"



Ingredientai:
  • Vištienos kulšelių - 4 vienetai,
  • Jautienos kumpio - 1 kilogramas,
  • Želatina - 70 gramų,
  • Konservuotų žirnelių - 1 skardinė,
  • Konservuotų kukurūzų - 1 skardinė,
  • Druska, pipirai,
  • Česnako - 1 didelė galva.

Papuošimui: 
  • Dešros (šlapiankos), pipirų žirneliais.

Gaminam:
Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpiu sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pastatome ant stiprios ugnies kol užvirs.
Užvirus, nupilame vandenį, apiplauname mėsą, vėl užpilame šaltu vandeniu ir verdame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2 val.
Beverdant mūsų mėsai, į puodą dedam 1 galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis), 1 vidutinio dydžio morką. Viską pasūdome, papipiriname.
Išvirus, išimame mėsą, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsintą mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzlių ir pan. Supjaustome kubeliais.
Į nedidelę gilią lėkštę nupilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.
Kol želatina brinksta į likusį sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukurūzus.
Išbrinkusią želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.
Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, įspaudžiame visą galvą česnako.
Imam tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" ar "Sprite"), nupjauname jam dugną, apverčiame aukštyn galva ir įstatome į stiklainį.
Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.
Kitą dieną su žirklių pagalba nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną.

Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.




Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą