2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Vyžos iš bulvių



Reikės:
  • bulvių (pailgų) – 10 vnt,
  • grietinėlės – 200 m,
  • grybų (voveraičių) – 400 g,
  • svogūnų – 1-2 galvos,
  • sūrio fermentinio – 300 g,
  • druskos, pipirų.          



Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min. 
Sūrį sutarkuojame burokine tarka. 
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min. 





Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą