Iš
šios porcijos gavau vieną skardą trapios, skanios, sveikuoliškos
duonelės.
O
reikia:
- 60 g rupaus malimo miltų,
- 60 g avižinių dribsnių,
- 60 g saulėgrąžų sėklų,
- po 1 a.š. aguonų ir linų sėmenų,
- 20 g sezamo sėklų,
- 1/4 a. š.druskos,
- 1 v. š alyvuogių aliejaus,
- 250 ml vandens.
Visus
produktus sudėti į dubenį ir sumaišius palikti 20 min pastovėti. Masę, kuri bus
gan skysta, paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauti
į įkaitintą iki 170°C orkaitę. Po 10-12 min kepimo būtina susipjaustyti
norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau neišeis!
Dėti atgal ir kepti toliau 30-40 min iki norimo rudumo bei traškumo. Skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą