2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Duonelė

Iš šios porcijos gavau vieną skardą trapios, skanios, sveikuoliškos duonelės. 




O reikia:

  • 60 g rupaus malimo miltų,
  • 60 g avižinių dribsnių,
  • 60 g saulėgrąžų sėklų,
  • po 1 a.š. aguonų ir linų sėmenų,
  • 20 g sezamo sėklų,
  • 1/4 a. š.druskos,
  • 1 v. š alyvuogių aliejaus,
  • 250 ml vandens.

Visus produktus sudėti į dubenį ir sumaišius palikti 20 min pastovėti. Masę, kuri bus gan skysta, paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauti į įkaitintą iki 170°C orkaitę. Po 10-12 min kepimo būtina susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau neišeis!  

Dėti atgal ir kepti toliau 30-40 min iki norimo rudumo bei traškumo. Skanaus!

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą