Reikia:
- 3-4 bananų,
- 1 stiklinės miltų,
- žiupsnelio druskos,
- pusės šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 kiaušinio,
- sezamo,
- medaus arba klevų sirupo,
- aliejaus kepimui.
Tešlai reikia sumaišyti kiaušinį, miltus, druską ir kepimo miltelius,
paskui po truputį pilti vandenį. Tešla turi būti gana tirštos grietinės
konsistencijos. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesnis sluoksnis bus ant banano.
Kelioms minutėms tešlą palikti pastovėti, kol paruošiami bananai. Juos reikia
nulupti, perpjauti pusiau ir dar išilgai per pusę. Iš vieno banano išeina 4
gabaliukai. Pamerkti į tešlą ir kepti aliejuje įkaitintoje keptuvėje iki
auksinės spalvos. Iškepusius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų
riebalai. Aplieti medumi (klevų sirupu) ir pabarstyti sezamais. Ragauti šiltus.
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą