2014 m. birželio 26 d., ketvirtadienis

Paplotėliai užkandžiams

Kai norisi patiems greit kažko užkrimsti ar palikti namuose per atostogas liekančiam vaikui - puiki išeitis "picos" paplotėliai. Išalkus belieka tik šaldytuve susirasti ką ant jų uždėti ir pašildyti orkaitėje.



Reikės:
450 g miltų,
1 stiklinės pieno,
30 g mielių,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,
2 kiaušinių
.

Miltus persijoti. Į dubenį berti mieles, cukrų, druską, įmušti kiaušinius, pilti pašildytą pieną (galima perpus su vandeniu maišyt), saują miltų ir sumaišyti. Uždengti ir pastatyti šiltai. Kai išrūgsta, berti miltus ir minkyti, baigiant tai daryti supilti aliejų.Tešlą pakildinti, po to padalyti į 4-6 gabaliukus. Kiekvieną jų padėjus ant stalo prispausti su sauja ir pasukti keliskart ratu, kad susiformuotų apvali bandelė. Ją dedam ant kepimo popieriaus, paliekam pakilti. Paskui darom iš jos blyną, galima kočioti, bet daug paprasčiau su pirštais paspaudžiant ir patempiant formuoti apvalų paplotį  Jei limpa - rankas truputį suvilgyti aliejumi. Pakildinti dar kelias minutes, prieš kepant subadyti šakute. Kepti 200-220 t., kol parusvėja. Paskui ataušinus ir įdėjus į maišelį galima laikyti kelias dienas.
Baigiant minkyti tešlą galima įdėti mėgstamų prieskonių, pvz. rozmarino, kmynų.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą