1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,2 kiaušinių.
Miltus persijoti. Į dubenį berti mieles, cukrų, druską, įmušti kiaušinius, pilti pašildytą pieną (galima perpus su vandeniu maišyt), saują miltų ir sumaišyti. Uždengti ir pastatyti šiltai. Kai išrūgsta, berti miltus ir minkyti, baigiant tai daryti supilti aliejų.Tešlą pakildinti, po to padalyti į 4-6 gabaliukus. Kiekvieną jų padėjus ant stalo prispausti su sauja ir pasukti keliskart ratu, kad susiformuotų apvali bandelė. Ją dedam ant kepimo popieriaus, paliekam pakilti. Paskui darom iš jos blyną, galima kočioti, bet daug paprasčiau su pirštais paspaudžiant ir patempiant formuoti apvalų paplotį Jei limpa - rankas truputį suvilgyti aliejumi. Pakildinti dar kelias minutes, prieš kepant subadyti šakute. Kepti 200-220 t., kol parusvėja. Paskui ataušinus ir įdėjus į maišelį galima laikyti kelias dienas.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą