Reikės:
vieno įpakavimo lazanijos 250g arba 500g
(pigiau išeina pirkti 500g įpakavimą, nes jeigu darysite lazaniją ne vieną
kartą, tuomet iš 2-jų įpakavimų jums išeis net 3 lazanijos 4 eilių storio.);
virtos vištienos ( aš išviriau 4
kulšeles ir atskyriau mėsą nuo kauliukų, smulkiai ją supjausčiau);
žalumynų (smulkiai sukapotų petražolių
ir krapų)
Padažui:
200g grietinės,
150-200ml vandens,
sojos
padažo (sojos padažas yra sūrus, jo pilti pagal jūsų skonį.
Pipirų bei druskos nedėjau, nes namiškiai aštriai nemėgsta.),
ketčupo,
fermentinio sūrio (kuo daugiau ir pagal
skonį 300-600g.)
Gaminam:
visus padažui skirtus ingridientus
supilame į puodą ir užviriname. Imam kvadrato formos indą ir pradedam
sluoksniuoti lazaniją. Į indą įpilame kelis samčius padažo, sudedam pirmą
sluoksnį lazanijos. Pabarstome žalumynais, sudedam dalį vištienos. Užpilame 2-3
samčius padažo. Dedam antrą sluoksnį lazanijos. Vėl dedam žalumynus, vištieną,
padažą. Taip sluoksniuojame pagal jūsų norima sluoksnių kiekį. Sluoksniuoti
lazaniją užbaigiame lazanijos sluoksniu ir užpilus likusį padažą. Viršų
apibarstome sutarkuotu sūrių. Kepam 220`C
35-40 min.
Būtina sąlyga:
luoksniuojant lazaniją - lazanijos
lakštus dėti: vieną išilgai, kitą skersai. Tai būtina, kad jūsų lazanija
nesubyrėtų ir laikytų formą.
Negailėkite padažo, atminkite, kad
lazanija tai makaronai ir kad ji būtų minkšta ir sultinga, padažo turi būti
nemažai. Juk makaronai turi išvirti kepimo procese.
Iškeptą lazaniją išimkite iš orkaitės ir
apklokite rankšluosčiu. Tegul pastovi apie valandą laiko. Tuomet susigers visas
padažas, ji išbrinks, bus skanesnė ir ją bus paprasčiau supjaustyti. Tarp kitko
lazanija valgoma tik pašildyta, bet pas mane ji dažnokai neužsilaiko net
valandos po iškepimo.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą