Reikės:
- kapotos tešlos 3-jų lakštų (galite pirkti jau paruoštus arba iškepti patys, receptą žiūrėkite žemiau),
- vilkžuvės 400g (galite dėti kitokią žuvį, pagal Jūsų skonį bei piniginę),
- lęšių (raudonųjų, bet galima ir žalių – nuo tuo priklauso, kokios spalvos bus torto vidus) – 300g.
Padažui:
- majonezo 200g,
- grietinės 150g,
- česnako 4-5 skiltelės,
- druskos, pipirų (priklausomai nuo Jūsų skonio), petražolių, krapų.
- Papuošimui:
- čerry pomidoriukų,
- petražolių,
- vienos morkos,
- alyvuogių,
- svogūnų iš anksto išpjautų ir užmarinuotų (marinatas – cukrus + actas, pagal Jūsų skonį),
- maltų džiuvėsėlių.
Lęšius
pamerkti vandenyje ir palaikyti apie valandą laiko.
Kol
lęšiai mirksta, pagaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus
sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį
(nepamirškite, kad lakštai nėra sūrus, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
Vilkžuvę
supjaustyti gabaliukais ir padalinti į dvi vienodas dalis.
Lęšius
išvirti (užpilti jau verdančiu vandeniu, pasūdyti ir virti apie 10min, ne
ilgiau, nes ištižę praras formą ir bus kaip košė – sugadinsite ir vaizdą, ir
skonį).
Imam
metalinę atidaromą formą.
Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
- Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
- Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
- Dedam viena dalį vilkžuvės.
- Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
- Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
- Sudedam lęšius.
- Dedam antrą vilkžuvės dalį.
- Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
- Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
- Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais.
- Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausiai per naktį).
Kitą
dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame. Skanaus.
P.S.
Kapotos tešlos receptas:
Ingredientai:
- 500g miltų,
- 250g sviesto,
- 250g grietinės,
- 1 kiaušinis
Gaminimas:
Į
miltus įtarkuoti sviestą ir sukapoti miltuose. Kai jau visi sviesto gabaliukais
pasidengia miltais, tada sudedame grietinę bei kiaušinio trynius ir pabaigiame
minkyti rankomis. Prieš naudodami mažiausiai valandą laikome šaldytuve.
Iškočioti lakštus, peiliu įpjauti lakštus keliose vietose arba subadyti šakute.
Kepti 200`C, kol gražiai apskrus.
Mama
Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą