Apačia:
- 150 g sausainių OREO (be kremo),
- 50 g išlydyto sviesto.
Varškės masė:
- 1kg pertrintos varškės,
- 3 kiaušiniai,
- 160 g cukraus,
- 50 g miltų (3 šaukštai),
- 1 šaukštas vanilinio cukraus,
- 400 ml grietinėlės 30%,
- 1-2 šaukštai cukraus pudros,
- keli OREO sausainiai papuošimui.
Sausainius atskirti nuo
kremo ir sumalti (galima blenderiu). Užpilti išlydytu sviestu, sumaišyti ir
iškloti kepimo formos dugną (forma apie 26 cm išklota kepimo popieriumi).
Pertrintą varškę sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įberti miltus ir
maišant po vieną įmušti kiaušinius. Masę perpilti ant pado ir kepti iki 180
laipsnių C apie 50 min. Iškeptą tortą palikti atvėsti ir visai nakčiai įdėti į
šaldytuvą.
Kitą dieną liko papuošti
tortą – grietinėlę ir 2 šaukštus cukraus pudros išmušti iki standžių putų.
Aptepti juo tortą ir papuošti OREO sausainiais. Paruošta! Skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą