2014 m. gegužės 12 d., pirmadienis

Rabarbarų pyragas

  • 800 g supjaustytų rabarbarų,
  • 400 g miltų,
  • 100 g krakmolo,
  • 200 g sviesto,
  • 220 g ir 4 šaukštai cukraus,
  • 6 kiaušiniai,
  • 14 šaukštų pieno,
  • 100 g cukraus pudros,
  • 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (nubraukti),
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus.



Nuluptus, supjaustytus rabarbarus berti į puodą, užpilti puse stiklinės vandens, berti 4 šaukštus cukraus ir kelias minutes pavirti, kol suminkštėja.
Miltus, krakmolą persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais.
Sviestą ištirpinti.
4 kiaušinio baltymus atidėti į šaldytuvą, likusius kiaušinius, trynius išplakti su cukrumi. Berti vaniliną, pilti pieną, sumaišyti, supilti sviestą. Gautą tešlą sumaišyti su miltų mišiniu. Pilti rabarbarus, permaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kepti 180 t 40 minučių. Tada viršų aptepti kiaušinių baltymais, išplaktais su cukraus pudra. Dar pakepti 15 minučių.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą