2014 m. gegužės 20 d., antradienis

Jei surūgo uogienė... Bus pyragas!

Lentynoje atradote užsilikusį stiklainį uogienės, kurios jau nebesinori valgyti arba ji tiesiog surūgo? Neskubėkite išmesti. Pridėjus kelis paprastus produktus galima išsikepti skanų pyragą.


  • 0,5 litro uogienės,
  • 3 kiaušiniai,
  • 300 g miltų,
  • 0,5-1 stiklinė cukraus,
  • 1 arbatinis su kaupeliu šaukštelis sodos.




Uogienė tinka bet kokia, aš šįkart panaudojau juodųjų serbentų. Ją pilam į dubenį, beriam sodą ir sumaišom, paliekam 20 minučių putoti. Dubenį reikėtų pasirinkt didėlesnį, nes beputojant tūris gerokai padidėja. Po to mušti kiaušinius, berti cukrų, jo kiekis priklauso nuo uogienės - jei labai saldi ji buvo, tai pasirenkam stiklinę ar mažiau. Maišom, kol cukrus ištirpsta. Beriam persijotus miltus, sumaišom. Tešlą pilam į kepimo popierium išklotą skardą, kepam 180 t apie 40-50 min. Jei pyragą paspaudus jis tiesiog "atšoksta" atgal, vadinasi, jau iškepė.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą