2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Marinuota silkė



Reikės:
  • 4 silkių filė;
  • 4 svogūnų,
  • 3 a.š. citrinos rūgštelės,
  • 6 a.š. cukraus (aš naudoju rudąjį),
  • 1 a.š. cinamono,
  • 0,5 nubraukto a.š. pipirų,
  • 5-7 gvazdikėlių,
  • apie 1 l vandens.


Silkės filė supjaustyti 5 cm gabaliukais.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į keptuvę kartu su kitais ingredientais, įpilti vandenį. Užvirti ir šiek tiek pavirti, kad suminkštėtų svogūnai. Aišku, paragauti ir, jei ko trūksta individualiam skoniui, pakoreguoti rūgštele ar cukrumi. Atvėsinti iki šiek tiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Užpilti silkės gabaliukus ir palikti marinuotis parai ir daugiau.
Be abejo, viskas priklauso nuo silkės dydžio, bet man dažniausiai brutto išeiga - 2 litrai.
P.s. silkę perku su galva, kuo riebesnę, pati išdarinėju. Būtent tokia filė man skaniausia.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą