Reikės:
- 4 silkių filė;
- 4 svogūnų,
- 3 a.š. citrinos rūgštelės,
- 6 a.š. cukraus (aš naudoju rudąjį),
- 1 a.š. cinamono,
- 0,5 nubraukto a.š. pipirų,
- 5-7 gvazdikėlių,
- apie 1 l vandens.
Silkės
filė supjaustyti 5 cm gabaliukais.
Svogūnus
supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į keptuvę kartu su kitais ingredientais,
įpilti vandenį. Užvirti ir šiek tiek pavirti, kad suminkštėtų svogūnai. Aišku,
paragauti ir, jei ko trūksta individualiam skoniui, pakoreguoti rūgštele ar
cukrumi. Atvėsinti iki šiek tiek šiltesnės nei kambario temperatūros. Užpilti
silkės gabaliukus ir palikti marinuotis parai ir daugiau.
Be
abejo, viskas priklauso nuo silkės dydžio, bet man dažniausiai brutto išeiga -
2 litrai.
P.s.
silkę perku su galva, kuo riebesnę, pati išdarinėju. Būtent tokia filė man
skaniausia.
Mama
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą