Pamačiusi, kiek
parduotuvėje kainuoja keli tokie krepšeliai, nutariau geriau jų išsikepti
pati.
Reikės :
- 300 g miltų,
- 1 kiaušinis ir 1 jo trynys,
- 2 šaukštai grietinės,
- 130 g sviesto,
- truputis druskos (jei sviestas sūdytas, jos nereikia),
- formelių keksiukams (naudojau 35x20 mm).
Į dubenį persijoti
miltus, ant jų sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti sviestą. Jis turi būti
šaltas, ką tik paimtas iš šaldytuvo. Berti druską ir viską maišyti, trinti tarp
delnų, kol gausis trupiniai. Ant jų mušti kiaušinius, dėti grietinę ir gerai
suminkyti tešlą. Ją dėti į maišelį ir padėti valandai į šaldytuvą (ne
šaldiklį).
Paskui tešlą padalyti į
vienodo dydžio rutuliukus, juos iškočioti į apskritimą, kraštus suspausti, kad
gautųsi panašiau į krepšelį ir dėti į keksiuko formelę. Kočiojant miltų
pabarstyt nereikia, tešla nelimpa prie stalo.
Kepti 180 l temperatūroje
apie 30 min. Iš šito kiekio man gavosi 40 vnt. krepšelių.
Jei
turite, naudokite metalines, silikonines formeles, tada krepšelių forma gausis
gražesnė.
Bet
kuriuo atveju kepdamos pačios ir sutaupysit, ir skanesni nei pirktiniai gausis
:)
Mama
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą