2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

Kepti baklažanai sūrio tešloje

Reikės:
  • 1 vnt. Baklažanas,
  • 100 g. fermentinio sūrio,
  • 2 vnt. Kiaušiniai,
  • 5 v. š. grietinėlės,
  • 3 v. š. (su kaupu) krakmolo,
  • 1 a.š. druskos,
  • po žiupsnelį baltųjų, juodųjų pipirų, malto muskato,
  • sviesto kepimui.



Sūrį sutarkuoti smulkia tarka, įmušti kiaušinius, įpilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Suberti druską, prieskonius ir krakmolą ir išmaišyti iki vientisos masės.
Baklažanus supjaustyti  5 mm storio riekelėmis, pamirkyti tešloje ir kepti ant silpnos ugnies sviestu pateptoje keptuvėje.
Skanus valgyti ir vienus, bet dar skaniau pagardinus varškės užtepėle su žalumynais.

Skanaus.

Mama Valerija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą