Sveikiems pusryčiams arba vėlyvai vakarienei tinkantis skanėstas. Labai jį mėgstu! Pasigaminu daugiau ir laikau stikliniame inde.
Reikės:
- 500g avižinių dribsnių,
- apie 500g mėgstamų riešutų, sėklų, džiovintų vaisių ir uogų,
- 150g medaus,
- 4-5 šaukštai aliejaus,
- vanilinio sukraus pora šaukštelių
- cinamono ir muskato jei mėgstate.
Medų
ir aliejų truputį pakaitinti, kad pasidarytų vientisa masė. Sumaišyti
avižinius dribsnius, riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius. Ant jų pilti
pakaitintą medų ir aliejų, viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo
popieriumi, viską plonai paskleisti ir kepti apie 180C temperatūroje apie
40 min. kas penkias minutes pamaišant. Atvėsinti ir supilti į indą, gerai
uždaryti.
Skanauti su mėgstamu jogurtu.
Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą