2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Traškūs dribsniai su medumi ir riešutais

Sveikiems pusryčiams arba vėlyvai vakarienei tinkantis skanėstas. Labai jį mėgstu! Pasigaminu daugiau ir laikau stikliniame inde.




Reikės:
  • 500g avižinių dribsnių,
  • apie 500g mėgstamų riešutų, sėklų, džiovintų vaisių ir uogų,
  • 150g medaus,
  • 4-5 šaukštai aliejaus,
  • vanilinio sukraus pora šaukštelių
  • cinamono ir muskato jei mėgstate.



Medų ir aliejų truputį pakaitinti, kad pasidarytų vientisa masė. Sumaišyti avižinius dribsnius, riešutus, sėklas ir džiovintus vaisius. Ant jų pilti pakaitintą medų ir aliejų, viską gerai išmaišyti. Skardą iškloti kepimo popieriumi, viską plonai paskleisti ir kepti apie 180C temperatūroje apie 40 min. kas penkias minutes pamaišant. Atvėsinti ir supilti į indą, gerai uždaryti.
Skanauti su mėgstamu jogurtu.

Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą