2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Auginu ant palangės. Pipirinės

Kai už lango dar žiema, o jau norisi vitaminų, ant palangės be didelių pastangų galima užauginti pipirnių. Į šią veiklą galima įtraukti ir vaikus.




Pipirnės - viena nereikliausių prieskoninių žolelių, kurią auginti labai paprasta. Tai labai vertinga prieskoninė žolė, joje daug organizmui reikalingų medžiagų: kalcio, fosforo, jodo, geležies, B grupės ir C vitaminų, karotino – tikrai gera kasdienė vitaminų dozė. Aštroko, stipraus skonio pipirnės lapeliuose gausu garstyčių eterinio aliejaus.
Auginti pipirnę labai paprasta: tereikia pipirnės sėklų (galima įsigyti daugumoje prekybos centruose esančiuose sėklų stenduose), vatos ar medvilnės medžiagos gabalėlio, indo ir šiek tiek vandens. Sėklos sudygsta labai greitai, o sudygusi pipirnė užauga per 10-14 dienų. Jei norite nuolat turėti šviežių pipirnės daigų, pipirnę reikėtų sėti kas 2-3 savaites.




Indo dugną reikia iškloti vata, papurkšti vandeniu, kad terpė pipirnėms dygti būtų drėgna, ir suberkite sėklas. Pasėtą pipirnę laikykite šiltoje vietoje (pavyzdžiui, ant saulėtos palangės), o kai sėklos sudygs, nepamirškite palaistyti, kad „žemė“, kurioje ji auga, nuolat būtų šiek tiek drėgna. Po 10-14 dienų pipirnę jau galima skinti ir stiebeliais gardinti salotas, sumuštinius, padažus ar užkandžius.


Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą