2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Mamukynui vieneri! Apie tai su kavos puodeliu...

Vieną kartą, seniai seniai, prieš vienerius metus, internetinėje erdvėje susitiko kelios mamos. Jas skyrė devyni kalnai, devynios marios, bet jungė socialinė padėtis - mama, gera nuotaika, palaikymas, šiluma, avantiūra ir... idėja, kuriai vieną dieną buvo duotas Mamukyno vardas.
Nepaisydama jokių fėjų niekadėjų, idėja virto realybe, tinklaraščiu, kuris visus šiuos metus augo, tvirtėjo ir išaugo iš kūdikio į vaikutį, jau stovintį ant kojų ir galintį šiek tiek pakalbėti. Žinoma, be savo mamų nieko nebūtų išmokęs sakyti, niekas ir aplankyti jo nebūtų užsukęs.

Prie kavos puodelio - apie mamas, kurios visus metus dalinosi tik savo padarytais darbais, pagamintais valgiais. Juk tokia Mamukyno idėja - tik sava praktika! Ar kas pasikeitė po pirmo įrašo, kuriame mamukynės prisistatė?

Mama Renata - dviejų vaikų mama, esama ir būsima Mamukyno administratorė, techninės dalies šefė.

Kai gimė Mamukynas, Renata apgailestavo, jog tikrai nieko nemoka daryti, gaminti, tad bus tik administratorė. Džiugiai sutikome su tokiu jos darbu, nes prižiūrėti tinklaraštį nėra jau taip lengva: reikia atsakingumo, pareigingumo, nuoseklumo. Bet...tas žmogus per metus parašė net 35 įrašus! 



 Mama Inga, auginanti du nuostabius vaikus, kaip pati sako, padaužas, bet dėl to patenkinta, nes jie nepamiršta mamos pamaloninti kavos puodeliu. Mėgstanti gaminti (juk nesvarbu, kad kartais tingisi ir kulinariniai šedevrai gimsta būtent dėl to), nerianti, mezganti, laukianti progos užsiimti ir dar kokiu kitokio pobūdžio rankdarbiu.

Spartuolė mama. Jos nėrimo ir mezgimų tempų gali pavydėti ne viena. Ir dar spėja gaminti ir aprašyti! Virš pusšimčio įrašų! 
Prisistatydama svajojo užsiimti kitokio pobūdžio rankdarbiu. Ar pavyko? Na, gal nuo siūlų toli nepabėgo, bet kad kitokių minčių rankdarbiams kilo - faktas. Galima pamatyti Raizgynėje.


Mama Laura, besidominti viskuo, kas susiję su namų ruoša. Moka ne tik samčiu sriubą pamaišyti, bet ir drėle, plaktuku  naudotis. Jos niekas negąsdina: nei emulsinių dažų kvapas sienoms dažyti, nei smaili vinis, nei tortų kepimas (ir valgymas), nei medicininių ar santechnikos paslapčių įminimas. Gal todėl, kad be šių įgūdžių auginant keturias šaunias atžalas neįmanoma gyventi. Tai mama, namų chaose valdanti ir suvaldanti tvarką, vaikus, vyrą, šunį ir kitus buičiai naudingus objektus.


Laura visus metus suvaldė ne tik savo keturias atžalas, bet ir laiką, kurį skyrė Mamukynui. Tai mama, dėl kurios Mamukyno projektą galima laikyti tarptautiniu, nes ji iš Vokietijos. 


Mama Vaidusė, besidominti įvairiais projektais, daug jėgų ir energijos atiduodanti mėgstamam mokytojos darbui, laisvalaikiu mėgstanti megzti, kapstytis darže ir sode, daug bendraujanti, be draugų neįsivaizduojanti savo gyvenimo. Didžiausias jos turtas - šeima, kurioje trys vaikai.


Vaida visus metus tinklaraštį turtino savo idėjomis: ką neštis į gimtadienį, kokį šalį nusimegzti ar kaip išsikepti vištą ant alaus butelio. Pastarasis įrašas tarp populiariausių išbuvo ne vieną mėnesį.


 Mama Agnė, kurios širdis sušildyta dviejų vaikų ir vilnos.


  Ši mama savo idėjomis ir darbais stebino tikrai ne vieną. Jau vien, ką reiškia jos Advento kalendorius ar žaislas vaikui. Ji viena iš darbščiausiųjų trejetuko. Matyt, ne tik vilna ir vaikai šildo jos širdį, bet ir idėjų mūza.







 

Mama Zita -  dviejų vaikų mama,visada pasiruošusi kovai su paauglystės siurprizais ir darželinuko ožiukais.Gyvenimo džiaugsmus atrandanti knygų pasaulyje,pasikapstyme gėlyne, darže bei naujai atgimusiame hobyje - tortų, pyragų kepime ir puošime.


Tortai, pyragai, pyragėliai, bandelės, cukriniai papuošimai, kulinariniai receptai... Kartais pagalvoji, iš kur žmogaus galvoje tiek tikslių receptų... Mūsų darbštuolė ir stropuolė. Kaži, koks būtų Mamukyno veidas be Zitos? Bijau ir pagalvoti... Ačiū Tau.
 

Mama Viktorija, auginanti jau nemažą padūkėlę, kuriai jau greit ketveri. Mėgstanti aktyvų laisvalaikį, šokius, fotografiją, nėrimą vąšeliu.


 Kaip pati mama Viktorija yra sakiusi, ji labiau mėgsta ne gaminti, o kažką kitą daryti. Deja, žmogus galvoja, lankytojai sprendžia - jau kelios savaitės pats lankomiausias jos gaivaus torto įrašas, kūrį pagamino pagal mamos Elžbietos receptą.

Mama Vita - auksinių rankų savininkė. Ne tik dėl to, kad keturias atžalas puoselėja, gabiai samčiu žongliruoja, bet ir todėl, kad puošia kitus savo rankų darbo papuošalais: vėriniais, auskarais, žiedais, šalikais...


Tai konkursų dovanų fėja! Jos rankų darbo papuošalai ne vieną sugundė. Aišku, nereikia pamiršti lėktuvo, sukonstruoto iš plastikinių butelių, ar patiekalų receptų.


 Mama Jurgita - augina dukrytę ir sūnelį.
Ilgais žiemos vakarais ir įkvėpimo pagauta prisėda prie savo mažo rankdarbių stalelio.Išbandžiusi nėrimą, mezgimą, siuvinėjimą, vėlimą.

 Tai mama, kuri savo kokybiškų įrašų gausa lenkia visas. Energinga, veikli, kūrybinga mama, kurios rankdarbių stalelis, nors ir sakė, kad yra mažas, atrodo labai didelis. Jo stalčiuje, matyt, pasislėpusi kokia kūrybos ir kantrybės fėja. Paskutinysis konkurso prizas - kvapni ekologiška žvakė - Jurgitos. 
Prie tinklaraščio prisijungė jau "kūdikiui"  gimus, bet tai neturi jokios reikšmės, nes jos indėlis vienas didžiausių, kad Mamukynas prašnektų. 



Mama Julija taip pat ne nuo pradžių, bet tai žmogus, kuris mėgsta gražiai patiektą maistą. Net lietuvišką mišrainę sunku atpažinti. Džiugu, kad Julija prisijungė prie Mamukyno!





Mama Valerija

 Oficialiai ji ne mamukynietė. Praktiškai - taip. Augina tris atžalas, yra kūrybinga, tik dabar striuka su laiku. Tad kitais metais tikimės, kad Valerijos bus daug daugiau.






Mama Elžbieta naujas žmogus Mamukyne. Tikimės, kad ne tik kažkas įdomaus su kiaušiniais bus nuveikta, bet Velykom ar kokiai kitai progai naujo sugalvota. Sėkmės Tau.

 Mama Laima, mylinti gyvenimą ir tai, ką jame gražaus ir gero galima sutikti. Bandanti kartais tai sustabdyti akimirkoje, fotografijoje. Kartais įkrentanti į puodų, mezgimo, siuvimo pasaulį, bandanti pagauti kokią mintį. Tikrai ne lyriška, greičiau maištaujanti. Gal todėl, kad du vaikinukai aplink siautėja.

Probrėkšmiais randanti laiko mestelti vieną kitą įrašą. (Jergau, kaip sunku apie save rašyti...) Tiesa, šefės Renatos paraginta karts nuo karto įlendanti į tinklaraščio "vidurius" pasižvalgyti.

 Taigi grįžtu prie klausimo, ar kas pasikeitė Mamukyne nuo jo gyvavimo pradžios. Pasikeitė. Daug kas. Internetinėje pasakoje atsirado dar vienas puslapis, kurį kuria mamos, viską išbandančios pačios. Mamos, kurios kavos puodeliu mėgaujasi kūrybingai - rašydamos Mamukynui. Tinklaraščiui, kuris jau paskelbė daugiau nei 450 įrašų, 8 konkursus, kurį pažįsta kiti puslapiai: poko.lt , hey.lt http://valgo.me/
Iš viso sulaukėme virš 130 000 lankytojų, per dieną vidutiniškai 340 unikalių lankytojų, atvertimų per dieną apie 720. Facebook,e turime virš 1 140 lankytojų, kuriems patinka Mamukynas. Ačiū skaitantiems mus!
Dažnokai žmonės vis bėdavojasi, kad nėra laiko, kad pavargę kažką daryti... Gal pavargę būtent todėl, kad nieko nedaro? Nėra laiko? Visad jo atsiranda, svarbu tik norėti. Lai bus mums visoms laiko - tiek, kiek reikės. Su kavos puodeliu...

Mamukynas

2 komentarai:

  1. Kaip graziai ir idomiai parasyta, sualvota - super

    AtsakytiPanaikinti
  2. Myliu Mamukyną ;) Smagu sulaukti pirmojo gimtadienio!!!
    Smagu turėti reikaliukų su tiek šaunių, smagių, nuoširdžių mamyčių... JŪS VISOS SUPERINĖS!!! JŪSŲ idėjos, receptai, rankdarbiai patys pačiausi...
    Linkiu Mamukynui gyvuoti dar ilgai ilgai.... Su gimtadieniu MAMUKYNAI !!! :D

    AtsakytiPanaikinti