Dar vienas receptukas iš mano vaikystės, sotu ir skanu.
Jei norėsite jį išbandyti, geriau rinkitės tikrą, juodą duoną, keptą su raugu.
Dubenyje pasidarykit tešlą iš kiaušinio, miltų, trupinėlio
druskos ir pieno. Tešlą daryt tirštesnę nei blynų.
Duoną supjaustykit
kubeliais. Puode užvirinkit maždaug 0,5-0,8 litro vandens, truputį
pasūdykit, į jį su šaukštu "sumeskit" tešlą, jei gavosi per dideli
gabalai, pamaišykit, pagnaibykit. Pavirkit porą minučių. Sumeskit
duoną, pavirkit dar porą minučių. Užbalinkit pienu ir užvirinkit. Paskaninkit
truputį ir cukrumi, kad gautųsi toks saldžiarūgštis skonis. Sriuba
tirštoka, pasiblendusi. Bet jei Jums atrodo, kad per tiršta - pilkit
daugiau pieno. Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą