Tešlai reikės: sluoksniuota
tešla sudaryta iš mielinės ir sviestinės tešlų.
Mielinei tešlai:
- 350 g kvietinių miltų,
- 25 g mielių,
- 35 g sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- 1/2 šaukštelio skysto saldiklio, galima ir cukraus.
Sviestinei tešlai:
- 150 g šalto sviesto,
- 50 g kvietinių miltų,
- kvietinių miltų (kočioti).
Gaminimas:
Mielinei tešlai skirtus
produktus 10 min. minkykite elektriniu maišikliu. Paskui sudėkite į dubenėlį,
apdenkite plėvele ir 3-4 valandas laikykite šaldytuve.
Per tą laiką sviestinei tešlai skirtą sviestą suminkykite su kvietiniais
miltais. Iš šio mišinio tarp dviejų pergamentinio popieriaus lakštų iškočiokite
15x20 cm dydžio keturkampį. Jį uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
Iš mielinės tešlos ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočiokite 20x30
cm dydžio keturkampį. Vienoje mielinės tešlos lakšto pusėje dėkite sviestinės
tešlos lakštą ir užklokite kita mielinės tešlos lakšto puse.
Paskui tešlą, pradedant trumpesniais kraštais, sulankstykite trigubai, kad
išeitų 20x10 cm dydžio keturkampis. Tešlą įvyniokite į pergamentinį popierių ir
20 min. laikykite šaldytuve. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir vėl iškočiokite
20x30 cm dydžio keturkampį.
Jį vėl sulankstykite trigubai ir dar 20 min. laikykite šaldytuve. Šį procesą
kartokite dar kartą.
Įdarui:
Sutarkuokite, burokine
tarka, dešrą “šlapenką“ bei rūkytą lydytą sūrį. Sumaišykite.
Pievagrybius arba
kitokius grybus pakepinkite su svogūnais.
Varškę sumaišykite su
žaliu kiaušiniu bei cukrumi.
Uogienė (kokią tik
turite).
Virtus ryžius sumaišykite
su virtais kiaušiniais bei prieskoniais.
Suformuokite pyragėlius
ir kepkite 220` apie 30-40min, prieš tai pyragėlius patepkite plaktu
kiaušiniu.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą