2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Pikantiškos morkytės




Reikės:
  • šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos – 1 įpakavimo,
  • varškės – 100g.,
  • česnako – 2 skiltelių,
  • rauginto agurko – 1 vnt., 
  • krapų.


Asmeniškai aš neturiu spec. formelių ragelių kepimui, tai naudoju paprastą kepimo popierių, kurį reiktų supjaustyti nedideliais trikampiais ir iš jų susukti konusus. Vienam tešlos įpakavimui reikės 14 vnt.



Atšildykite tešlą, šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite 1-2 cm pločio juostelėmis. Tešlos juosteles apsukite aplink popierines formeles, kad neliktų tarpų. Kepkite 180°C apie 15-20 min. Iškeptus ragelius atvėsinkite.
Varškę, česnaką, raugintą agurką sumalkite blenderiu iki vientisos masės.  Konditeriniu maišeliu (neturite konditerinio maišelio? Ne bėda – iš to paties kepimo popieriaus susukate didesnį  konusą ir pripylus varškės masės nukerpate jo galiuką) pripildote ragelius. Papuošiate krapais arba petražolėm.

Pagal norą ragelius galima nudažyti maistiniais dažais, bet patarčiau kaimiško kiaušinio tryniu.




Mama Julija
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą