Reikės:
- šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos – 1 įpakavimo,
- varškės – 100g.,
- česnako – 2 skiltelių,
- rauginto agurko – 1 vnt.,
- krapų.
Asmeniškai aš neturiu
spec. formelių ragelių kepimui, tai naudoju paprastą kepimo popierių, kurį
reiktų supjaustyti nedideliais trikampiais ir iš jų susukti konusus. Vienam
tešlos įpakavimui reikės 14 vnt.
Atšildykite tešlą, šiek
tiek pakočiokite ir supjaustykite 1-2 cm pločio juostelėmis. Tešlos juosteles
apsukite aplink popierines formeles, kad neliktų tarpų. Kepkite 180°C apie
15-20 min. Iškeptus ragelius atvėsinkite.
Varškę, česnaką, raugintą
agurką sumalkite blenderiu iki vientisos masės. Konditeriniu
maišeliu (neturite konditerinio maišelio? Ne bėda – iš to paties kepimo
popieriaus susukate didesnį konusą ir pripylus varškės masės
nukerpate jo galiuką) pripildote ragelius. Papuošiate krapais arba petražolėm.
Pagal norą ragelius
galima nudažyti maistiniais dažais, bet patarčiau kaimiško kiaušinio tryniu.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą