Reikės:
- MOLINIO GĖLIŲ VAZONO,
- 0,5 kg miltų,
- 300 ml vandens,
- pakelio sausų mielių,
- 1 š. cukraus,
- 0,5 š. druskos,
- mažų pomidorų,
- šoninės,
- alyvuogių,
- mocarela sūrio,
- baziliko,
- rozmarino,
- tiek, kiek norisi įdaro.
Pirmiausiai nusiperkame naują molinį gėlių vazoną. Švariai su soda išplauname.
Paliekame kelioms valandoms vandenyje. Nusausiname, ištepame sviestu,
pabarstome miltais. Tik tada ruošiame tešlą :)
Pastebėjimas - vazonas tarnaus daug ilgiau, jei jį tepsime sviestu, o ne
aliejumi!!! Jei tepi aliejumi, jis įsigeria į vazoną ir po kelių kepimų
atsiranda inde specifinis kvapas. Nuo sviesto - jokių kvapų ir dėmių.
Viską sudedame ir gerai išminkome, kad tešla neliptų prie rankų. 1 valandą
paliekame šiltoj vietoj, kad pakiltų.
Po to dar kartą gerai išminkome ir ištampome. Dedame ant viršaus įdarą: mažus
pomidoriukus, mocarelą sūrį, alyvuoges, rozmariną, baziliką, šiek tiek apkeptą
rūkytą šoninę. Suvyniojame, tešlą dedame į vazoną. Vėl paliekame 1 valandą, kad
pakiltų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
Pati skaniausia šilta.
nu geras .... :)
AtsakytiPanaikinti