2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Kūčiukai



  • 500g miltų,
  • 3 valg. šaukštai aguonų,
  • 25 g šviežių mielių,
  • 220 ml šilto pieno,
  • 50 ml aliejaus,
  • druskos.

Jei mėgstate trapius kūčiukus, šis receptas kaip tik Jums. Paprasta ir pavyks pagaminti tikrai kiekvienam. Nors tai mielinė tešla ir ne kiekviena turi drąsos su ja dirbti, bet čia visas baimes reiktų mest į šoną, nes, kaip sakau, beveik viską reikia suminkyti kartu ir nereikia laukti jokių tešlos pakilimų.
Mieles ištirpdome šiltame piene (ne karštame) ir po to viską sudedame - aguonas, miltus, druską ir aliejų, išminkome gerai ir darome mažus kūčiukus. Aš tešlą susipjaustau juostelėm, po to truputį ją paritinėju, kad suapvalėtų, ir pjaustau mažais rietinėliais, svarbiausia, ne per dideliais, nes kepdami kūčiukai "priauga" dydžio.
Kepam įkaitintoje orkaitėje 160-180 C apie 12-15 min, priklauso nuo jūsų kūčiukų dydžio ir orkaitės, jie turėtų būt lengvai gelsvi.

Mama Laura

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą