- 500g miltų,
- 3 valg. šaukštai aguonų,
- 25 g šviežių mielių,
- 220 ml šilto pieno,
- 50 ml aliejaus,
- druskos.
Jei
mėgstate trapius kūčiukus, šis receptas kaip tik Jums. Paprasta ir pavyks
pagaminti tikrai kiekvienam. Nors tai mielinė tešla ir ne kiekviena turi drąsos
su ja dirbti, bet čia visas baimes reiktų mest į šoną, nes, kaip sakau, beveik
viską reikia suminkyti kartu ir nereikia laukti jokių tešlos pakilimų.
Mieles
ištirpdome šiltame piene (ne karštame) ir po to viską sudedame - aguonas,
miltus, druską ir aliejų, išminkome gerai ir darome mažus kūčiukus. Aš tešlą
susipjaustau juostelėm, po to truputį ją paritinėju, kad suapvalėtų, ir
pjaustau mažais rietinėliais, svarbiausia, ne per dideliais, nes kepdami
kūčiukai "priauga" dydžio.
Kepam
įkaitintoje orkaitėje 160-180 C apie 12-15 min, priklauso nuo jūsų kūčiukų
dydžio ir orkaitės, jie turėtų būt lengvai gelsvi.
Mama
Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą